• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda TEKSİAD kuruldu
03 Şubat 2020 Pazartesi 17:35

Batman'da TEKSİAD kuruldu

Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztürk, hedeflerinin Batman’ı bir tekstil kenti olmasını sağlamak olduğunu belirtti.
Yaklaşık 25 bini aşan çalışanı ve 200’ü aşan işletmeleriyle son 10 yılda Batman’ın en büyük iş sektörü olan tekstil sektörü işverenleri gerçekleştirdikleri olağan kurulda Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneğini (TEKSİAD) kurdu.
 
Bir konferans salonunda düzenlenen kongrede divan kurulu seçimi yapıldı. Halil Yaşar, Mahmut Eren, Orhan Alsancak ve Mehmet Can Önür’ün seçildiği divan kurulu seçim sürecini yönetti. Divan kurulu başkanlığını yapan Halil Yaşar, bugün 150 bin kişinin dolaylı ve doğrudan tekstil sektöründen faydalandığını vurgulayarak tekstil sektörünün tek çatı altında güç birliği yapmasının zamanın geldiğini söyledi.
 
Olağan genel kurula tekstilciler büyük bir katılım gösterildi. Tek listeyle yapılan seçimde TEKSİAD başkanlığına Mehmet Ali Öztürk seçilirken Batman’ın önemli tekstil firmaları derneğin yönetim kurulunda görev aldı.
 
TEKSİAD başkanlığına seçilen Mehmet Ali Öztürk teşekkür konuşmasında, Batman’ın tekstil merkezi olması gerektiğini dile getirdi.
 
Batman’ın en büyük iş sektörü olan tekstil sektöründe bir araya gelerek güç birliği oluşturmanın Batman için çok önemli olduğunu ifade eden Öztürk, işvereni ve işçisiyle büyük bir camia olduklarını, bu derneğin tüm üyeleri ve yönetimiyle beraber şehirde tekstil sektörünün gelişmesi, kurumsallaşması ve markalaşması için çalışacağını söyledi.
 
Hedeflerinin Batman’ı bir tekstil kenti olmasını sağlamak olduğunu belirten Öztürk, “Ulusal ve uluslararası hedeflerimiz var. Amacımız ulusal ve uluslararası tekstil markalarına ziyaretler gerçekleştirip şehrimize davet etmektir. Bu şekilde Batman’da tekstil sektörünü büyütüp kurumsallaştırmak niyetindeyiz. Büyüyen tekstil sektörüyle beraber hedefimiz istihdamın artmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır. İşsizliğin en yoğun olduğu illerden biri olan şehrimizde hedefimiz istihdam sayısını 30 binlere çıkarmaktır.” dedi.
 
Hem işverenlerin, hem çalışanların profesyonel çalışması gerektiğine vurgu yapan Öztürk, “Devlet kurumlarımızla beraber ortak projeler yapıp hem işverenler olarak bizlere hem de çalışanlarımıza eğitimler vermelidir. Kalifiye çalışanlar eğitmeyi, hem işverenlerimizin hem de çalışanlarımızın daha verimli olmasını ve daha güzel şartlarda iş yapılmasını sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.(İLKHA) 
 
Bu haber toplam 1839 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA