• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman’da polis karakolundaki saldırının faillerinden biri yakalandı
08 Aralık 2021 Çarşamba 10:29

Batman’da polis karakolundaki saldırının faillerinden biri yakalandı

Batman’da, 2004 yılında İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün giriş kapısına el bombası ile yapılan saldırının faillerinden biri olan Zinar kod adlı M. A isimli PKK mensubu yakalandı.
Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Batman’ın Kozluk ilçesi Çayönü Mahallesi’ne bağlı Yeniköy mezrasında operasyon icra edildiği bildirildi.
 
Operasyonda; hakkında Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesince 2004 yılından itibaren “Yasadışı Silahlı Örgüt Kurma” suçundan arama kaydı bulunan ve 2004 yılında Batman İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün giriş kapısına el bombası ile yapılan saldırının faillerinden birisi olan PKK mensubu Zinar kod adlı M.A.’nın yakalandığı belirtildi.
 
“Yasadışı Silahlı Örgüt Kurma” suçundan hakkında kesinleşmiş 12 yıl 6 ay mahkumiyet kararı bulunan M.A.’nın Batman Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildiği ifade edildi.
 
Açıklamada, “Ayrıca M.A. hakkında Türkiye’ye Suriye uyruklu M.M.A.M.A. adına düzenlenmiş sahte kimlik kartı ve sahte Irak pasaportu ile giriş yaptığından ‘Resmi Belgede Sahtecilik’ suçundan ve ‘PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlem başlatılmıştır.” denildi.(İLKHA)
Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA