• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda Öğrencilere trafik haftası nedeniyle uygulamalı eğitim verildi
14 Mayıs 2022 Cumartesi 10:07

Batman'da Öğrencilere trafik haftası nedeniyle uygulamalı eğitim verildi

Batman'da "7-13 Mayıs trafik haftası" kapsamında trafik polisleri tarafından ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.
Batman merkez Vakıfbank İlkokulu bahçesinde düzenlenen trafik haftası etkinliğe Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran katıldı.
 
Etkinlikte, çocuklara uygulamalı trafik kuralları eğitimi verilirken öğrencilere trafik şube müdürlüğünün kullandığı cihazlar tanıtıldı. Ayrıca bazı öğrencilere fahri trafik polisi ve trafik dedektifi kartı verildi.
 
"İhmal ve unutkanlık bizi ağır sonuçlarla baş başa bırakabilir"
 
Mahmut Kurtaran
 
Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrencilere bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran "Trafikte çok küçük bir ihmal ve unutkanlık maalesef ağır kayıplarla bizi baş başa bırakabilir." dedi.
 
Kurtaran, "Trafik hepimizin hayatında gerçekten çok önemli bir yer kaplıyor ve bunun için bugün trafik haftasında İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma alay komutanlığımız, trafik polisi memurlarımız ve jandarma trafik görevlilerimiz ile beraber toplanmış bulunmaktayız. Özellikle trafik kuralları konusunda bizim ders olarak da verdiğimiz, bu uygulamalarla pratik bir hal aldı. Özellikle sizden polis arkadaşlarımızın burada yapacağı uygulamalara çok dikkat etmenizi istiyorum çünkü çok küçük bir ihmal ve unutkanlık maalesef ağır kayıplarla bizi baş başa bırakabilir." şeklinde konuştu.
 
Köroğlu Kıraç
 
Etkinlikte öğrencilere tavsiyelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ise şunları söyledi:
 
"Yapılan etkinliğin tek bir amacının ülkemizde son zamanlarda büyük bir dikkat ve çalışmayla en asgari düzeye indirdikleri trafik kazalarını en aşağıya çekmektir. Arkadaşlarımızın burada yaptıkları sergileme ve sunumlar tek bir amaca yönelik, o da sizin gibi minik ya da yarının büyükleri, sürücüleri yani geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha dikkatli, daha duyarlı olmalarını sağlamaktır." (İLKHA)
Bu haber toplam 359 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA