• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman’da hırsızlık endişe verici noktaya ulaştı!
19 Ocak 2022 Çarşamba 11:31

Batman’da hırsızlık endişe verici noktaya ulaştı!

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Batman ve ülke gündemdeki konulara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Cemaat evinde kalan bir gencin intihar etmesi sonucu son günlerde belli bir kesimin öncülük ettiği cemaat-tarikat düşmanlığı yaygarasının yeniden koparılmaya başlandığı belirtilen açıklamada, “İçlerindeki kini, düşmanlığı kusmak için her gün bir gerekçe, bir vesile bulmakta zorluk çekmiyorlar. Sebepler değişiyor ama hadiseleri köpürtme, kampanyaya dönüştürme, buradan kalkarak Müslümanları ve hayat tarzlarını mahkûm etme gayretleri hiç değişmiyor maalesef.” denildi.
 
Açıklamada, “Futbol takımı taraftarları arasında kavga çıktığında stadyumların kapatılması talep edilmiyor. İçkili mekânlarda insanlar birbirini öldürdüğünde içkili yerlerin kapatılması talep edilmiyor. Kumar yüzünden aileler dağıldığında at yarışlarına son verilmesi istenmiyor. Ama bir öğrenci intihar ettiği için yüzlerce, binlerce yurdun kapatılması talep edilebiliyor. Çünkü hedefleri net.” ifadelerine yer verildi.
 
Hazreti Adem ve Hazreti Havva’ya hakaret eden sözde şarkıcı Sezen Aksu’ya da tepki gösterilen açıklamada şunlar kaydedildi: “İslam’a tahammülsüzlük sadece bunlarla da sınırlı kalmıyor. Müzik kisvesi altında da değerlerimize dil uzatan Sezen Aksu, sanat icrası bahanesiyle ilk insan ve ilk Peygamber Hazreti Adem ve eşi Havva annemize hakaret içeren şarkı sözleriyle biçimi farklı olsa bile hedefi ve niyetlerinin değişmediğini bir kez daha göstermiştir.”
 
“Hırsızlıktaki artış tedirgin ediyor”
 
Batman’da yaşanan hırsızlık olaylarına da değinilen açıklamada, “Yine ilimizde artarak endişe verici bir noktaya ulaşan hırsızlık olayları vatandaşı oldukça tedirgin etmektedir. Hırsızlığın boyutları öyle bir noktaya ulaştı ki; doğal olarak bina dışında bulunması gereken bahçe kapıları, cami kapılarındaki bakır malzemeler, abdest şadırvan muslukları, klima cihazları vb. her türlü malzeme hırsızların hedefi olmaktadır. Her alanda toplum huzurunun temin edilmesi için kolluk kuvvetleri başta olmak üzere sorumluluk sahibi her kesimin üzerine düşeni yapması gerekmektedir.” denildi.
 
Açıklamada son olarak, Atatürk Parkı bitişiğinde bulunan ve yıkılacak olan Orman Şefliği lojmanları yerine yapılması karar verilen ve Batman için bir sembol değeri taşıyacak olan “Kardeşlik Camisi” projesinde emeği geçenlere teşekkür edildi.(İLKHA)
Bu haber toplam 231 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA