• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman’da çok sayıda bina ve iş yeri kullanılmaz hale geldi
07 Şubat 2023 Salı 12:10

Batman’da çok sayıda bina ve iş yeri kullanılmaz hale geldi

Türkiye’de birçok ilde yaşanan depremden etkilenen biri olan Batman’da birçok bina kullanılmaz hale geldi.
Türkiye’de birçok ilde yaşanan depremden etkilenen biri olan Batman’da birçok bina kullanılmaz hale geldi.
 
Batman Valiliği öncülüğünde kent merkezinde hasar tespit komisyonları kuruldu. Tespit edilen hasarlı ev ve binalar boşaltılarak girişleri kapatıldı.
 
Batman merkez Diyarbakır Caddesinde bulunan bir iş merkezi ve Yeni Mahalle Komando Caddesi üzerinde bulunan mobilya mağazası yetkili, esnaf ve vatandaş deprem anını ve mağduriyetlerini İLKHA muhabirine aktardı.
 
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklükteki depremde, artçı depremlerin devam Batman’da çok sayıda binanın hasar gördüğü ve yıkılma tehlikesinin olduğunu belirten esnaf ve vatandaşlar yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.
 
"İş merkezinin girişleri tedbir amaçlı kapatıldı"
 
Güvenlik amacıyla iş merkezinin kapatıldığını belirten bina yöneticisi Ahmet Yılmaz, "İş merkezimiz 8 katlı olup 130 iş yeri bulunmaktadır. Batman Çevre Şehircilik Müdürlüğünden personeller binamızı kontrol etti. Binanın taşıyıcı kolonlarında hiçbir sıkıntı yok. Sadece duvarlarda ve sıvalarda çatlıklar var. Detaylı rapor çıkana kadar iş merkezinin girişleri tedbir amaçlı kapatıldı. Şu anda yetkililerden gelecek resmi kararı bekliyoruz.”
 
"Bütün ürünlerimin zarar aldığını gördü"
 
Yaşanan depremden dolayı patlayan kolon ve duvarlardan dolayı bütün ürünlerinin zarar gördüğünü ifade eden mobilya satıcısı Ümit Arpa, yetkililere seslenerek zararının karşılanması çağrısında bulunarak şunları söyledi:
 
"Sabah saat 04.00 sıralarında evde yatarken aniden depremi yaşadık. Artçı depremlerin bitmesiyle sabaha doğru eve girme niyetlenirken, iş yerimdeki komşularım beni aradı ve iş yerinin duvarlarının yıkıldığını bana söylediler. İş yerime geldiğimde binanın bütün kolonları depremden dolayı patladığı için bütün ürünlerimin zarar aldığını gördüm. Kolonlar patladığı için bina hafifi yamulmuş ve büyük ihtimalle yıkılacaktır. Allah’a hamd ediyoruz ki kimseye bir şey olmamış. Bu konuda devlet yetkililerinden destek bekliyoruz."
 
"İş yerimi bu halde gördüğümde büyük bir şoka uğradım"
 
İş yerine açtığında gözlerine inanmadıklarını söyleyen giyimci esnafı Ali Çelik, "Sabah işyerime geldiğimde iş yerimi bu halde gördüğümde büyük bir şoka uğradım. İş yerindeki kolonların patlamasından dolayı malzemelerim bayağı zarar gördü. Devletten bize bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz."
 
"Canımızı zor kurtardı"
 
Binalarının yıkılmak üzere olduğunu söyleyen Mehmet Şah Buluç, "Gece bir baktık sallanıyoruz ve bütün eşyalarımız üzerimize düşüyor. Yataktan kalkınca düşe düşe zorlukla dışarı çıktık. Bütün eşyalarımız yere düştü. Binamızda yıkılmak üzere ve canımızı zor kurtardı. Evde 4 kişiydik ama binamızda 100’den fazla insan yaşıyor. Şu anda dışarda kalmış durumdayız." dedi.
 
"Ev kullanılmaz hale geldi"
 
Evlerinin kullanılmaz hale geldiğini belirten Mehmet Zeki Atmaca, "Depreme uykuda yakalandı. Yataktan kalkarken ayaklarım tutmadığı için yere yığıldım. Çocuklarım heyecandan ağlamaya başladı. Dışarıya çıkana kadar çok zorluk çektik ve halen midem bulanıyor. Evin bütün kolonları patladı. Ev kullanılmaz hale geldi. Evin girişini yasakladılar. Durumumuz yok yetkililerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA