• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Valisi Şahin: Aşı olunmazsa ciddi ölüm vakaları olabilir
28 Temmuz 2021 Çarşamba 09:26

Batman Valisi Şahin: Aşı olunmazsa ciddi ölüm vakaları olabilir

Batman Vali Hulusi Şahin aşı uygulama çadırında aşı çağrısı yaparak kurallara uymayanlara ciddi cezalar verileceğini söyledi.
Gülistan Caddesi'nde İl Sağlık Müdürlüğünün mobil aşı noktasını ziyaret eden Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Covid-19 salgını ile ilgili son bilgileri paylaştı.
 
Durumun vahim olduğunu belirten Vali Şahin, aşı çağrısı yaparak kurallara uymayanlara ciddi cezalar verileceğini söyledi.
 
"Ciddi ölüm vakaları olabilir"
 
Belediye Başkan yardımcılarının ve yöneticilerin aşı olduğu mobil aşı noktasında basına yaptığı açıklamayla halka seslenen Şahin, konuya ilişkin teşvik, denetim ve ceza-i işlem olacağını hatırlattı.
 
Ciddi ölümlerin, yoğun bakım ve entübe durumunun yeniden artmasından korktuklarını belirten Vali Şahin, kent genelinde vaka sayısında çok ciddi bir artışın olduğunu söyledi.
 
"Yoğun bakımlarda yatan 16 hastadan 6'sı entübe"
 
Önceki sene Kurban Bayramı sonrası vaka sayısında patlamanın olduğunu, bu nedenle bu yıl da Kurban Bayramı sonrası benzer bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Vali Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
Kurban Bayramı'nda maalesef yine korktuğumuz oldu ve vaka sayısında çok ciddi artış yaşandı. Aşıya karşı olan duyarsızlık, tedbirlerin unutulması yüzünden yeni ölümler, vakalar oldu. Batman merkezde 200 civarında vakamız, yoğun bakımda yatan 16 hastamız var. Entübe hastamız bayram öncesi sıfır iken şu an 6 entübe hastamız var. Bunlar rakam değil, insandırlar.
 
"Yeni bir kapanmayı esnaf kaldıramayacağı için herkesi aşı olmaya çağırıyoruz"
 
"Umursanmayan kurallar yüzünden yine insanlar can çekişiyor." diyen Şahin, "Böyle giderse kapanmalar ve kısıtlamalar yeniden olabilir. Esnaf bunu kaldıramaz. İlçelerimizden Gercüş ve Hasankeyf'te aşılama oranı yüksek iken vaka sayısı düşük. Batman merkez ise tam tersi durumda. Herkesi aşıya çağırıyoruz, gerekirse esnaf toplu aşılama etkinlikleri düzenleyebilir. Aşı uygulamasında ciddi bir duyarlılık bekliyoruz. Denetimleri yoğun bir şekilde arttırıp gerekirse ceza vereceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 232 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA