• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Üniversitesinde “Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı” toplantısı düzenlendi
01 Aralık 2021 Çarşamba 10:06

Batman Üniversitesinde “Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı” toplantısı düzenlendi

Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesinde “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi” kapsamında Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı toplantısı düzenlendi.
TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi 15-29 yaş arası Batman, Şırnak, Siirt ve Mardin Artuklu Üniversitelerinde eğitim görmekte olan öğrencileri kapsıyor.
 
Proje ile TRC3 Bölgesinde kadınlar, gençler ve dezavantajlı gruplar gibi işsiz bireylerin ve işverenlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi, genç istihdam meselesini ele alarak yerel aktörlerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ile bölge dışı göçlerin önüne geçilmesi ve kamuoyunun genç istihdamı meseleleri hakkında farkındalığın arttırılması hedefleniyor.
 
Toplantıda konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, iş hayatında ilerlemek için her zaman şans faktörünün önemli olmadığını, çalışarak kariyer hedeflerinin gerçekleştirilebileceğini, her zaman daha ileri gitmek için çok çalışmak gerektiğini vurguladı.
 
Etkinliğin amacının öğrencilere kariyer adımlarında rehberlik etmek, yol göstermek olduğunu belirten Prof. Dr. Rohat Cebe, bölgedeki istihdamın arttırılmasının ve böylece bölge dışına göçün engellenmesinin bölge açısından çok önemli olduğunu ifade etti.
 
Ardından konuşma yapan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Uzmanı Ahmet Kaan Ketboğa, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışarak bölgesel kalkınması az olan bölgelerin kalkındırılması amacı ile çeşitli toplantılar düzenlediklerini ve bölgeye değer katmak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.
 
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Levent Erkan, ilde ve çeşitli yerlerde yapmış olduğu çalışmalardan, çalışmalar yürütülürken karşılaşılan zorluklardan ve pes etmeden çalışarak zorlukların üstesinden gelinebileceğini söyledi.
 
Kariyeri boyunca çeşitli kadrolarda görev aldığını anlatan Erkan, her işin çok önemli olduğunu, farklı kadrolarda çalışarak çeşitli iş tecrübeleri edinilmesi gerektiğini ve herkesten bir şeyler öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle pandemi döneminde teknolojinin günlük hayattaki hızlı gelişiminin etkisini gördükten sonra teknolojinin önemini daha iyi fark ettiğini belirten Erkan, teknolojinin gelişimine destek veren projelere öncelik verdiklerini kaydetti.
 
Kariyer Rehberi Özlem Yurdanur, istihdam ve kariyer rehberliği konularında gençlere çeşitli bilgiler sundu.
 
Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ise İŞKUR olarak gençlerin istihdamı için yürüttükleri çalışmalardan söz ederek gençlerin kariyer hedeflerine uygun olarak yararlanabilecekleri programlar ve iş olanaklarını anlattı.(İLKHA)
Bu haber toplam 371 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA