• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Üniversitesinde Dijital Dünyada Çocuk Olmak konferansı düzenlendi
01 Haziran 2023 Perşembe 08:12

Batman Üniversitesinde "Dijital Dünyada Çocuk Olmak" konferansı düzenlendi

Batman Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleşen programda konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, "Eğitimci ve ebeveyn olarak çocuklarımızın dijital dünyada karşılaştıkları tehlikelere karşı temkinli olmalıyız" dedi.
Batman Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleşen programda konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, "Eğitimci ve ebeveyn olarak çocuklarımızın dijital dünyada karşılaştıkları tehlikelere karşı temkinli olmalıyız" dedi.
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İdris Demir, teknolojinin günümüzde çocukların hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyledi.
 
Dijital bir dünyada ebeveyn olmak farkında olmayı gerektirdiğini vurgulayan Demir, "Çocuklar, dijital dünyada maruz kaldıkları içerikler konusunda dikkatli olmalı. Ebeveynler olarak bizler de bu durumun farkında olmalıyız. İnternet üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek ve aynı zamanda güvenilir kaynaklardan bilgi edinmek çok önemli. Çocukların çevrimiçi ortamlarda karşılaştıkları tehlikelere karşı bizler eğitimci her şeyden önce birer anne-baba olarak temkinli olmalıyız.
 
Ebeveynlerin çocuklarının ekran süresini sınırlaması ve çeşitli etkinliklere katılmamaları konularında telkin etmeleri çok önemli. Siber zorbalıklara maruz kalan gençlerin ebeveynlerine danışarak güvenmeleri çok önemlidir. Bu kaynak doğru şekilde kullanılmalı; öğrenme ve eğlenme arasındaki bu denge iyi kurulmalı." dedi.
 
Programın moderatörlüğünü yapan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sağlam, "Teknolojinin getirdiği yeni çevre pek çok fırsat sunmakta. Çocuklarımıza yeni dünyayı anlatmaya çalışırken aslında kendimizin yabancı olduğu bir durumla karşı karşıyayız. Biz yetişkinler 'Dijital Melezler', çocuklar ise 'Dijital Yerliler' olma durumuna gelmiştir. Çocukların dijital dünyaya uyum sağlanmaları daha hızlı. Dijital okuryazarlık ve dijital ebeveynlik doğru ve yerinde kullanıldığında son derece önemli bir boyut olarak karşımıza çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.
 
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Neriman Aral konuşmasında dijitalleşme, teknoloji ve dijital dünya başlıklarıyla pek çok kavrama ışık tuttu. Dijital Dünya kavramını açıklayan Aral, "Teknolojinin insana yansıyan görüntüsünü günümüzde her an görebilmekteyiz. Teknoloji tüm bireyler için önemli bir araç. 7‘den 77’ye herkes dijital dünyanın içinde yer almaktadır. 6-10 yaş grubu ve 17-24 yaş grubu bireyler üzerinde özellikle teknoloji kullanımı artış göstermektedir. Gelecekte dijital dünyada yalnızlaşmak ön planda olacaktır. Bunun önüne geçmek ebeveynlerimizin ulvi görevlerinden biridir." dedi.(İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA