• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Üniversitesi Rektörü Demir: Üniversiteler bilim üreten kurumlardır
25 Mayıs 2022 Çarşamba 08:58

Batman Üniversitesi Rektörü Demir: Üniversiteler bilim üreten kurumlardır

Batman Üniversitesinde, Medya ve İletişim Topluluğu tarafından “Kariyer Sohbetleri: Gelecek Henüz Avuçlarınızda” isimli konferans düzenlendi.
Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ve Türkiye’nin birçok üniversitesindeki öğrencilerle bir arayan gelen yapımcı, yönetmen ve yazar Hasan Yıldız’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerin geleceklerine yön verecek güzel ve verimli bir etkinlikte daha birlikte olduklarını belirtti. Demir, Türkiye’deki tüm üniversiteleri gezerek binlerce öğrenciyle buluşan ve onların geleceğine yön vermeyi ve kariyer hedeflerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlamayı amaçlayan Yapımcı-Yönetmen ve Yazar Hasan Yıldız’ın üniversitede olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
 
Üniversitelerin, bilim üreten ve evrensel bilgiyi yaymayı amaçlayan kurumlar olduğunu söyleyen Rektör Demir konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi en iyi yerlere taşıyabilmek adına sizlerin akademik gelişimlerinize hassasiyetle yaklaşmanızı bunun yanı sıra milli ve manevi değerlerimizi koruyarak, özümseyerek ülkesine faydalı bireyler olmanızı önemsiyoruz. Umutlarınıza ışık tutmak, birikiminizi artırmak ve hayallerinize inançla yol almanızı sağlamak için sizleri çağdaş normlara ve dünya standartlarına uygun bir şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Her biriniz bu ülkenin geleceği, yarınlarımızın umudusunuz. Hayallerinizi gerçekleştirmek, hedeflerinize giden yolda sizleri bir adım daha hızlandırabilmek ve sizleri donanımlı bireyler olarak yetiştirmek için biz de var gücümüzle çalışıyoruz. Bu güçle hep birlikte bu ülkenin geleceğine önemli imzalar atacağımıza inanıyorum.”
 
Rektör Demir’in açılış konuşmasının ardından konferansa başlayan Hasan Yıldız, Batman Üniversitesinde olmanın kendisi için çok büyük mutluluk olduğunu dile getirdi.
 
Öğrencilere bilgi birikimini ve tecrübelerini aktarmak üzere üniversitede olduğunu ifade eden Hasan Yıldız, gençlerin okuduğu okulda rektör, büyüdüğü şehirde belediye başkanı, kaymakam veya iş adamı olabileceğini, paraya ve kariyere sahip olabileceğini ancak geçmişlerini asla unutmamaları gerektiğinin altını çizdi.
 
Başarılı olmak isteyen birinin mazeretlerden uzak durması gerektiğini belirten Yıldız, konuşmasına şu şekilde devam etti:
 
“Dünya çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu nedenle artık yürümek değil koşmamız gerekiyor. Hiçbir şeyi ertelemeyin, keşkeleri minimize edin. Yapamadığınız bir şeye mazeretle geliyorsanız çözümüyle de gelin. Her şeyi başarabilir, çok emin bir şekilde en iyi yerlere gelebiliriz. İstersek dünyanın en mutlu insanı olabiliriz. Ancak bunları yapabilmek için beklentilerimiz başkalarından değil kendimizden olmalı. 24 saatinizi çok iyi değerlendirir, heybenizi doldurursanız ve uzmanlaşmak istediğiniz alanı seçerseniz gerçekten başarılı olursunuz.”
 
Konferans, Hasan Yıldız’ın öğrencilere kitabını imzalamasının ardından sona erdi.(İLKHA)
Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA