• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Üniversitesi MEB lise yöneticileri ve rehber öğretmenlerine tanıtıldı
05 Ağustos 2021 Perşembe 09:53

Batman Üniversitesi MEB lise yöneticileri ve rehber öğretmenlerine tanıtıldı

Batman Üniversitesi tanıtım günleri kapsamında Batman’da bulunan lise yöneticileri ve rehber öğretmenlerinin katılımıyla Batman Üniversitesi’nin bu yıl öğrenci alacağı bölümlerin tanıtımı yapıldı.
 
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Batman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Şahin, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Rıda Tür, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Feridun Duman, Batman ili lise yöneticileri ve rehber öğretmenleri katıldı.
 
Batman Üniversitesi Tanıtım Günleri etkinliğinde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, “Biz Üniversitemizi ulusal ve uluslararası platformlarda hem öğrenci bazında hem de akademik alanda en iyi noktaya taşımak istiyoruz. Bu bilinçle çalışmaktayız.” dedi.
 
Etkinlikte Batman Üniversitesi akademisyenlerinin lise yöneticilerine ve rehber öğretmenlere üniversiteyi tanıtacağını ifade den Cebe, “Bizim de sizden isteğimiz üniversitemizi kendi öğrencilerinize ve toplumun farklı katmanlarına en iyi şekilde tanıtmanızdır. Bunu yaparken sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Öğrencilerinizle beraber istediğiniz zaman üniversitemizi ziyaret edebilirsiniz. Üniversitemiz bölge üniversiteleri arasında akademik açıdan kaliteli bir öğretim imkânı sunmaktadır. Tercih yapacak adaylarımızı üniversitemize bekliyoruz.” dedi.
 
Beşiri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Rıda Tür, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Feridun Duman üniversitemiz ve tercih yapılabilecek bölümlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.
 
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, sunumunda Batman Üniversitesi’nin pek çok alanda akademik altyapısının Türkiye’nin pek çok üniversitesi ile yarışabilir olduğunu belirtti. Ertuğrul, Batman’dan yükseköğretim kurumlarını tercih edecek adayların öncelikle Batman Üniversitesi’nin açık olan ve öğrenci alan bölümlerini tercih etmelerinin aile ekonomilerine ciddi bir külfeti ortadan kaldıracağını söyledi.
 
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Ferhat Korkmaz sunumunda lisans ve ön lisans alanlarından tercihte bulunacak adayların Batman Üniversitesi’nin programlarını tercih etmeleri halinde Türkiye’nin pek çok şehrinde bulunan üniversitelerin eğitimine eş değer ve hatta daha kaliteli bir eğitim imkânına kavuşacağını belirtti. Korkmaz, İngiliz Dili Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Matematik, Tarih, Sanat Tarihi başta olmak üzere tüm programlarda çok kaliteli akademisyenlerin yer aldığını söyledi.
 
Beşiri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Rıda Tür, sunumunda “Batman Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmakla birlikte kurumsallaşmasını tamamlamış, mühendislik alanında özellikle de enerji alanında bilimsel çalışmaları ile kendini kanıtlamış bir üniversitedir.” dedi.
 
Beşiri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Rıda Tür, “Batman Üniversitesi Kütüphanesi imkanları ile bölgenin en zengin kütüphanesine sahiptir, kütüphanemizde 60 binin üzerinde yazılı ve dijital kaynak bulunmaktadır.” dedi.
 
Hasankeyf Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Feridun Duman sunumunda Batman Üniversitesi’nin sosyalleşme alanlarının önemine değinerek, öğretim alanında ciddi bir kalitenin olduğunu, öğretim dışında öğrencinin sosyalleşme alanlarının oldukça gelişkin olduğunu, sosyal aktivitelerini çok rahat yapabilecekleri kampüs alanlarına sahip olduğunu söyledi.(İLKHA)
 
Bu haber toplam 240 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA