• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Üniversitesi lisansüstü kontenjanlarına yoğun ilgi
17 Eylül 2021 Cuma 10:09

Batman Üniversitesi lisansüstü kontenjanlarına yoğun ilgi

Batman Üniversitesinde lisansüstü kontenjanlar, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Yüksek lisans ve doktora programlarına çok sayıda öğrencinin başvurması sonucunda 765 olan öğrenci sayısı bin 273’e yükseldi.
Batman Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora programlarına çok sayıda öğrenci başvuruda bulundu. 508 öğrencinin daha yeni kayıt yaptırması ile birlikte lisansüstü eğitim imkânından faydalanan öğrenci sayısı bin 273 oldu.
 
Batman Üniversitesinde göreve başlamasıyla birlikte enstitüleri tek bir çatı altında toplayan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, lisansüstü eğitim gören öğrenci sayısını ve kalitesini artırmak için yaptığı bir dizi çalışma sonucunda daha önce öğrenci almayan anabilim dallarında da öğrenci alımını başlatarak bu dönemde toplam 36 ayrı programda öğrenci kaydının gerçekleştirilmesini sağladı.
 
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yaptığı açıklamada, üniversiteye lisansüstü eğitim programlarında çeşitliliği ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.
 
Nitelikli, donanımlı ve alanında uzman bireyler yetiştirmek için lisansüstü programların çok önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Demir, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydetti.
 
“Şimdi akademik hayata katılma zamanı”
 
Batman Üniversitesinin tercih edilirliğinin artırılması için öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti:
 
“Lisansüstü programlardaki öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. Bu da bizim eğitimimizin niteliğini ortaya koyuyor. ‘Şimdi akademik hayata katılma zamanı’ temasıyla lisans mezunlarını üniversitemize davet ediyoruz. Bu davetimiz sonucunda 911 öğrenci enstitümüze başvurmuş ve bunların 508’i Batman Üniversitesi ailesinin bir ferdi olmuştur.”
 
Lisansüstü eğitimin akademik etkilerinin yanı sıra ilin sosyal, sanayi, teknoloji ve araştırma kapasitesinin artırılmasında bir katalizör görevi göreceğini belirten Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin paydaşları ile beraber Batman’ın gelişiminde aktif rol alma kararlılığında olduklarını vurguladı.​(İLKHA)
Bu haber toplam 242 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA