• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Üniversitesi bilişim festivaline ikinci kez ev sahipliği yapıyor
22 Mart 2023 Çarşamba 08:15

Batman Üniversitesi bilişim festivaline ikinci kez ev sahipliği yapıyor

"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana temasıyla 15-17 Haziran tarihinde düzenlenecek olan IFEST2023 Bilişim Festivali bünyesindeki etkinliklerden Uluslararası Bilişim Kongresi online oturumlarla gerçekleştirildi.
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana temasıyla 15-17 Haziran tarihinde düzenlenecek olan IFEST2023 Bilişim Festivali bünyesindeki etkinliklerden Uluslararası Bilişim Kongresi online oturumlarla gerçekleştirildi.
 
55 bildiri kabulünün yapıldığı IFEST2023 Bilişim Festivali kapsamında düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin yaptı.
 
Sezgin, ülkede yaşanan felaketler nedeniyle IFEST2023 Bilişim Festivalinin 15-17 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.
 
Dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman birçok ismin davetli konuşmacı olarak katıldığı kongre bildirilerinin ISBN almış kitaplarda yayınlanarak bilim dünyasına kazandırılacağını söyleyen Sezgin, program ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.
 
Üniversitenin ev sahipliği yaptığı nitelikli organizasyonlar sayesinde bilimi ve ilmi her daim öğrencileri ve katılımcıları için yaymayı hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. İdris Demir, “Bu yıl üniversitemiz ev sahipliğinde ikincisi düzenlenecek olan festival ile bilim dünyasına kapılarımızı sonuna kadar açtık. Üniversitemizin bilim dünyasına katkılarının çoğalması için çabalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Teknolojinin etkin kullanımının artmasıyla birlikte çevrimiçi eğitim, sağlık, çalışma, alışveriş, üretim, tüketim ve hizmet alma gibi dijital teknolojiyi merkezine alan kavramlar hayatımızın bir parçası haline gelmeye başladı. Bununla birlikte biz de Batman Üniversitesi olarak bilişime yön vermeye devam edeceğiz. Çünkü değişim bilişimle gelecek.” dedi.
 
IIC2023 Uluslararası Bilişim Kongresi kapsamında sunulan bildirilerin bağımsız değerlendirme komiteleri tarafından değerlendirileceğini ve başarılı bulunan bildirilerin dergilerde makale olarak yayınlanacağını anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti:
 
“Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından Bilişim Festivalini erteleme kararı aldık. Festival kapsamında yer alan kongremizi ise online oturumlarla gerçekleştirdik. Kongreye bildirili katılım sağlayan bilim insanlarımızı tebrik ediyoruz. En iyi bildiri ve en iyi sunum ödüllerini bu yıl Bilişim Festivali açılışında takdim edeceğiz. Türkiye’den ve Dünyadan bilişim alanında uzman çok sayıda bilim insanını misafir edeceğimiz festivalde birçok paydaşımızla bir araya gelerek somut çıktılar elde etmeyi amaçlıyoruz.”
 
Kongre online oturumların tamamlanmasının ardından sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA