• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Üniversitesi ‘Altın yüreklerle tarihe derin dalış’ projesine imza attı
09 Aralık 2021 Perşembe 10:53

Batman Üniversitesi ‘Altın yüreklerle tarihe derin dalış’ projesine imza attı

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve DİKA finansmanında gerçekleştirilen “Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış” projesi Batman Üniversitesi, Batman Belediyesi ve Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından imzalandı.
TRC3 Bölgesinde ve kalkınmada öncelikli iller arasında bulunan Batman il merkezi ve ilçelerindeki dezavantajlı grupta yer alan madde bağımlıları ile kırsal bölgede yaşayan köy çocuklarının sahip oldukları eşitsizliğin ortadan kaldırılması, toplumsal bütünleşmenin sağlanması projenin amaçları arasında yer alıyor.
 
Proje Batman ilinde yüzme bilen dezavantajlı 18-35 yaş aralığındaki 20 kişi, yüzme bilmeyen dezavantajlı 14-27 yaş aralığındaki 25 kişi ve Hasankeyf kırsalında yaşayan, dezavantajlı 12-17 yaş aralığındaki 300 ortaokul-lise öğrencisini kapsıyor. Proje kapsamında Su Sporları Merkezinin oluşturulması, A Tipi Bağımlılıkla Mücadele Merkezi oluşturulması, Altın Yürekler Spor Kulübü kurulması, dalış kursu, cankurtaran kursu, ebru kursu, resim kursu, A1 düzey İngilizce kursu açılması ve 10 ay süreyle dalış ve yüzme eğitimi verilmesi planlanıyor.
 
Batman ilinde genç nüfusun çoğunlukta olduğunu ancak sportif ve kültürel faaliyetlerin yetersizliğinin yanında işsizliğin gençleri olumsuz etkilediğini söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, sosyoekonomik sorunların gençleri madde bağımlılığına ve il dışına göçe teşvik ettiğini belirtti.
 
Projenin amacının bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Rektör Demir, proje ile sular altında kalan tarihi Hasankeyf ilçesini su sporlarıyla ön plana çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek hem bağımlılıkla mücadelede hem de Batman ilinin tanıtılması ve gelişiminde projenin çok önemli olduğuna dikkat çekti.
 
Bu projenin madde bağımlılığı ile mücadele ve toplumsal eşitsizliğin azaltılması konusunda büyük katkılar sunacağını ifade eden Prof. Dr. İdris Demir, gençlerin sosyal yaşama uyumlarına ve bağımlıkla mücadelelerine destek vereceklerini söyledi.
 
TRC3 bölgesinde yer alan Batman ilinin kalkınması için tüm engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Rektör Demir, üniversite olarak gençlerin karşılaştıkları sorunlarla mücadelede rol oynayacaklarını vurguladı.
 
Proje kapsamında verilecek olan eğitimlerde akademik desteğin sağlanacağını anlatan Rektör Demir, dezavantajlı gençlerin enerjilerini olumlu yönde dönüştürmeleri gerektiğini ve bu tür projelerin enerjilerini dönüştürmek için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.(İLKHA)
Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA