• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Umut Kervanı’ndan insanlık dramının yaşandığı Afganistan ve Yemen’e acil yardım çağrısı
18 Ocak 2022 Salı 13:37

Batman Umut Kervanı’ndan insanlık dramının yaşandığı Afganistan ve Yemen’e acil yardım çağrısı

Afganistan ve Yemen’de insanlık dramının yaşandığını, açlıkla karşı karşıya olan halkın ölüm riski taşıdığını belirten Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, hayırseverlere “Acil yardım çağrısında” bulundu.
Batman Umut Kervanı Başkanı Güzel, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Afganistan ve Yemen’de insanların açlığın getirdiği ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.
 
Oradaki Müslümanların hayatta kalabilmek adına aile bireylerini satmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Güzel, bu ülkelerde büyük bir insani dramın yaşandığını vurguladı.
 
İmkân sahibi tüm Müslümanlara büyük sorumlulukların düştüğüne işaret eden Güzel, hayırseverleri acilen Afganistan ve Yemen’e destek olmaya çağırdı.
 
“İnsani yardımları kesildi”
 
Afganistan’da halkın açlıkla karşı karşıya bırakıldığını kaydeden Güzel, “Bugün İslam ümmeti olarak Afganistan’da ve Yemen’de yaşanan insanlık dramı hepimizin içini yaralamaktadır. Müslümanlar olarak bunu yüreğimizde hissediyoruz. Müslüman Afgan halkı 40 yıllık emperyalistlerin sömürgesi altından özgürlüklerine kavuştuktan sonra maalesef emperyalistler tarafından insani yardımları kesilerek bugün ölümle, açlıkla karşı karşıya bırakılmışlardır.” dedi.
 
“Aile bireylerinden birilerini satmak zorunda kalıyorlar”
 
25 milyon Afganlının açlıkla pençeleştiğini aktaran Güzel, “Hatta öyle kötü durumlar duyuyoruz ki, Müslüman kardeşlerimiz hayat mücadelesi verebilmek adına aile bireylerinden birilerini satmak zorunda kalıyor. Bu anlamda Müslümanların sorumluluğunda olan bir dram var. Umut Kervanı olarak Afganistan halkı için daha önce de gerekli desteği verdik. Hayırseverlerimizin bağışlarını Afganistan’a ulaştırdık. Afganistan’da insanlık dramı maalesef hâlâ devam ediyor.” diye konuştu.
 
“İhtiyaçlarını gidermeye yönelik gayret içinde olmalıyız”
 
“Kardeşlerimizin bizim desteğimize, yardımlarımıza ihtiyacı var” diyen Güzel, şöyle devam etti: “Afganistan ile birlikte Yemen’deki kardeşlerimizde bir açlık dramıyla karşı karşıyadırlar. Müslümanların sorunu hepimizin sorunudur. Bu sorunların çözümü noktasında imkanlar dahilinde hepimizin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olarak bir gayret içinde olmamız gerekir. Genel Merkezimizin hem Afganistan hem de Yemen için başlatmış olduğu insani yardım çağrısını bizlerde Batman Umut Kervanı olarak destekliyoruz.”
 
“Kardeşlerimizden gelecek destekleri bekliyoruz”
 
Konuşmasında hayırseverlere çağrıda bulunan Güzel, “Kardeşlerimizden gelecek yardımı en kısa sürede ihtiyaç sahibi Afganistan ve Yemen’deki kardeşlerimize ulaştırmak için bunu kendimizde imani, insani bir vazife olarak görüyoruz. Bu anlamda kardeşlerimizden gelecek destekleri bekliyoruz. Hayırseverlerimiz Afganistan’a, Yemen’e yapmak istedikleri bağışları nakdi olarak bize yapabilirler. Bizlerde bu nakdi yardımı oradaki ihtiyaç sahiplerine gıda olarak ulaştırıyoruz. Hayırseverlerimiz yardımlarını Umut Kervanı aracılığıyla Afganistan’a ve Yemen’e ulaştırabilirler. Tekrardan hayırseverlerimize çağrıda bulunmak istiyoruz. Kardeşlerimiz ciddi bir insani dramla, açlıkla karşı karşıyadırlar. Bağışlarını artırarak bu kardeşlerimizi sahiplenmelerini, ihtiyaçlarını gidermeleri noktasında bir nebze de olsa destek olmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA