• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Gün: Kamusal alanlarda kurbanlık kesimi yasaktır
21 Temmuz 2020 Salı 08:37

Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Gün: "Kamusal alanlarda kurbanlık kesimi yasaktır"

Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Kurban Bayramında kurban kesiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Gün, özellikle Covid-19 pandemisi gölgesinde idrak edilecek kurban ibadeti esnasında uyulması gerekli idari, fenni ve sıhhi tedbirlerin her zamankinden bir kat daha fazla önem arz ettiğini belirtti.
 
Pandemiden korunmanın olmazsa olmaz kuralı olan maske, mesafe ve temizlik olan üç altın kurala kurban süresince de riayet etmek gerektiğini ifade eden Gün, "Özellikle teması en aza indirmek için tokalaşma geleneğimizi bu bayram ertelemeliyiz. Kurban satış yerlerinde uzun süreli bulunmamalı, kesim işlerimizde de ilk gün kestirme aceleciliğine kapılmamalıyız. Kurban kesim yerlerimiz bayramın 4 günüde hizmet verecek olup birinci günü oluşabilecek yoğunluğu azaltma konusunda hepimize yükümlülükler düşmektedir. Kurban satış ve kesim yerlerinde, belediyelerimizce asılacak olan uyarı ve bilgilendirme levhalarına dikkat etmeli ve dezenfeksiyon sistemlerinden, el temizliğiniz için faydalanmalısınız." dedi.
 
Açıklamasının devamında Gün, "Yeterli sayıda kurbanlık hayvanımız bulunmakta olup küpeli, belgeli ve özellikle erkek hayvanları kurbanlık olarak seçmelisiniz. Alacağınız kurbanlıkların sağlık durumları, ırkları, yaşları vb. konuları, akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz ve Bakanlığımızca geliştirilen HAYSAG isimli mobil uygulamasından sorgulayabileceğiniz gibi, tereddütlerinizi gidermek üzere satış ve kesim yerlerinde görevlilerimizden de yardım alabilirsiniz." diye konuştu.
 
Park, bahçe, sokak ve cadde gibi kamusal alanlarda kurbanlık kesiminin yasak olduğunu, burada kesim yapanlara cezai müeyyide uygulanacağını belirten Gün şunları söyledi:
 
"Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün internet sitesinde yayımlanmış olan 2020 Yılı Kurban Rehberi'nde de açıklandığı üzere, yaz ayına gelmiş olan bu bayramda etlerimizde daha çabuk oluşabilecek bozulmalar neticesinde, hem sağlığımızın olumsuz etkilenmemesi, hem de ciddi ekonomik kayıpların önlenmesinde nelere dikkat etmemiz gerektiği konularında çok kıymetli özet bilgiler içermekte olup, buradan da istifade edebileceksiniz. İhtiyaç sahiplerini de düşünmek suretiyle Allah'a yaklaşmamıza vesile olabilecek olan Kurban Bayramınızı tebrik eder, ülkemiz, ilimiz ve hepimiz adına sağlık, huzur ve bereketlere vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederim."(İLKHA)
Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA