• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman İl Sağlık Müdürü: Tütün ürünleri ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır
10 Şubat 2020 Pazartesi 17:38

Batman İl Sağlık Müdürü: Tütün ürünleri ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en yaygın bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünlerinin, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, ‘Sigarayı Bırakma Günü’ dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
 
Pamukçu, toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak amacıyla her yıl ‘Sigarayı Bırakma Günü’nün kutlandığını söyledi.
 
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünlerinin, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer aldığını belirten Pamukçu, “Tütün kullanımı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmaktadır. Tütün kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararları ve yaşam kayıplarından ibaret değildir. Tütün ürünü kullanan bireyin ailesi ve çevresindeki bireyler de tütün dumanına maruz kalmaktadır. Bu sebeple de sağlık zararları ve yaşam kayıpları yaşanmaktadır. Diğer taraftan tütün kullanımının, özellikle genç nüfusta diğer bağımlılık yapıcı maddelere geçiş açısından da büyük tehlikeleri beraberinde getirdiği bilinmelidir.” dedi.
 
Halkı ücretsiz sigara bırakma polikliniklerine beklediklerini ifade eden Pamukçu, “Tütünle mücadelede sağlanan başarı ile kanserler başta olmak üzere pek çok kronik hastalık, bunlara bağlı sağlık ve yaşam kayıpları önlendiği gibi tedavi masrafları, iş gücü kayıpları gibi ekonomik kazançlar da sağlanmaktadır. Tütünle mücadele alanında ülkemizde yürütülen çalışmalar, çocuk ve gençler başta olmak üzere toplum sağlığını korumak ve pasif etkilenimi önlemek amacıyla ikamete mahsus konutlar hariç kamuya açık tüm kapalı alanlarda, tütün ürünü kullanımını yasaklayan mevzuat düzenlemesi ile bu mücadelede çok önemli gelişmeler kaydederek, uluslararası arenada da büyük başarılar elde etti. Dumansız hava sahası ve sağlığınız için ilimizde ücretsiz olarak Bölge Devlet Hastanesinde entegre hizmet vermekte olan KETEM, 19 Mayıs Mahallesi Sağlıklı Hayat Merkezi ve Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniklerine bekliyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 1681 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA