• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman İl Müftülüğünden Mevlid-i Nebi konferansı
03 Ekim 2022 Pazartesi 10:08

Batman İl Müftülüğünden Mevlid-i Nebi konferansı

​Batman İl Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temasıyla Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği düzenlendi.
Batman İl Müftülüğünce Batman Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Program açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Nihat Kök, Mevlid-i Nebi Haftası'nın Peygamberi tanıma ve anlama haftası olduğunu belirtti. 
 
Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt "Hazreti Peygamberin Tebliğ ve Davet Metodu" konulu konferans verdi.
 
“Peygamber Efendimiz hayatının her anında bize en güzel örneği sunmuştur.” diyen İl Müftüsü Nihat Kök, “O bir rehber, imam, aile reisi, baba, eş, kardeş ve evlat olmuştur. Tüm bunları yerine getirirken bize en güzel örnek olmuş. Peygamberimizin ve peygamberlerin asli görevlerinden bir tanesi de tebliğ ve irşadıdır. Peygamberler insanları iyiliğe, güzelliğe, hakka ve hakikate davet etmek üzere gelmişlerdir." şeklinde konuştu.
 
"Peygamber Efendimiz tebliğ ve davetinde ihlas ve samimiyeti hiç bırakmamıştır"
 
Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Kurt, "Peygamberliğin bitmiş olduğu günümüzde O’nun izini süren, toplumun önünde rehberlik yapanların ve hatta her müminin insanlığa iyiliği taşıma, hakkı ve hakikati anlatma görevi vardır. Bu sebeple iyiliklerin yeryüzünde egemen olabilmesi için Peygamberimizin hayatındaki tebliğ ve davet metoduna bakmak, kuşanmak gerekir. Peygamber Efendimizin tebliğ ve davetinde O’nu muvaffak kılan en önemli hususların başında şüphesiz sağlam imana, bilgiye sahip olması ve ilme değer vermesi gelir. Efendimiz, tebliğ ve davetinde ihlas ve samimiyeti hiç bırakmamıştır. Sözün tesiri halden geçer. Hal olmadan kal insanların gönlüne ve kalbine tesir etmez. Bugün insanları iyiliğe, güzelliğe, hak ve hakikate davet etmek istiyorsak tüm güzellikler hayatımızda yaşanmalı, görünmeli ve bunun neticesinde insanların gönüllerine girmeliyiz." ifadelerini kullandı.
 
Program sonunda Dini yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerine plaket takdim edildi.
 
Programa Vali Yardımcısı İbrahim Guneş, Garnizon Komutanı, Batman Üniversitesi Rektörü, İl Emniyet Müdürü, İlçe Müftüleri, İl Müftü Yardımcıları, Din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 309 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA