• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman esnafı kira stopajının kaldırılmasını istiyor
04 Ağustos 2022 Perşembe 09:59

Batman esnafı kira stopajının kaldırılmasını istiyor

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Batman esnafının iş yeri kira stopajının tamamen kaldırılmasını talep ettiğini belirtti.
HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, Sağlık Mahallesi sınırları içinde bulunan Komando Caddesindeki esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
 
HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren esnaf, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntıların kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti.
 
Program sonunda ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Durmaz, esnafın şikâyet ettiği en önemli sorunların başında artan girdi fiyatları olduğunu söyledi.
 
“Alım gücündeki düşüş en çok dar gelirlileri etkiledi”
 
Ekonomik krizin son dönemlerde esnafı olumsuz anlamda etkilediğini vurgulayan Durmaz, “Bu zor dönemde bizler parti olarak esnaflarımızı yalnız bırakmamaya, sorun ve sıkıntılarını öğrenmek ve kendilerini birebir dinlemek üzere ziyaretlerimize devam ediyoruz. Son ziyaretlerimizi Sağlık Mahallesi sınırları içinde bulunan Komanda Caddesindeki esnaflara yaptık. Ziyaret ettiğimiz esnaflarımızın şikâyet ettiği sorunların başında, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte artan malzeme ve ürün fiyatlarıdır. Bu durum, halkın alım gücünü çok ciddi anlamda düşürdü. Alım gücündeki düşüş en çok dar gelirlileri olumsuz etkiledi.” dedi.
 
“Esnaf iş yeri kira stopajının tamamen kaldırılmasını istiyor”
 
Ürün ve malzeme fiyatlarına yapılan zamların maliyetleri artırdığına dikkatleri çeken Durmaz, “Yüksek fiyatlardan dolayı vatandaşlar ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamamaktadır. Bu da esnafların işlerinin düşmesine neden olmaktadır. İstediği gibi iş yapamayan esnaf, giderlerini karşılamakta, kirasını ödemekte ve ödemelerini yapmakta zorlanmaktadır. Esnaflarımızın geneli bu sıkıntıları dile getiriyor ve yetkililerden esnafın gider anlamında yükünün hafifletilmesini istiyor. Esnaflarımızın talep ettiği diğer bir durum ise, işyeri kira stopajlarının tamamen kaldırılmasıdır. Devlet, esnafın işyerinin kira stopajını tamamen kaldırsa ne de güzel olur. Bu talebin karşılanması, esnafımızı memnun ve mutlu edecektir.” şeklinde konuştu.(İLKHA)
Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA