• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman enerji zirvesi üniversite ev sahipliğinde başlıyor
30 Haziran 2022 Perşembe 09:47

Batman enerji zirvesi üniversite ev sahipliğinde başlıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite olarak seçilen Batman Üniversitesinde “Batman Enerji Zirvesi” düzenleniyor.
Batman Üniversite ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 30 Haziran–2 Temmuz tarihleri arasında Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan zirveye, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi, Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, Batman Valisi Ekrem Canalp, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve TOBB Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın yanı sıra alanında uzman çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.
 
Zirve öncesi açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, zirvenin enerji kaynakları açısından zengin bir coğrafyada bulunan Batman’da yapılmasının üniversitenin enerji konusunda yüklendiği misyon ve sorumluluk sonucunda olduğunu ifade etti.
 
Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi ile yapılan protokolün ardından Batman Üniversitesinin bölgenin enerji üssü olması yönündeki çalışmalarının hem nicelik hem de nitelik bakımından artarak devam edeceğini belirten Rektör Demir, zirveye katılım sağlayacak olan tüm katılımcılara şimdiden teşekkür etti.(İLKHA)
Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA