• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Tutaşı basın emekçileriyle bir araya geldi
02 Kasım 2019 Cumartesi 12:27

Başkan Tutaşı basın emekçileriyle bir araya geldi

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda 6 aya önemli çalışmalar sığdırdıklarını söyledi.

“6 aya çok şey sığdırdık; birçok yeni güzellik ise yolda”

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda 6 aya önemli çalışmalar sığdırdıklarını söyledi.

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı 6 aylık belediye çalışmalarını değerlendirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Özel bir restoranda düzenlenen yemeğe yerel ve ulusal basının temsilcileri, gazeteciler, dernek başkanları ve belediye birim müdürleri katıldı.

Yolda rekor rakamlar

Burada yapılan çalışmalar ve projeleri anlatan Başkan Tutaşı, “İlçemizde 6 ay içinde önemli çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderdik” dedi. Başkan Tutaşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken şunları kaydetti: “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemizin en büyük sorunu olan yol çalışmaları ile hizmetlerimize başladık. Bu amaçla görevi devraldığım can kardeşim Artuklu Eski Kaymakamı ve Artuklu Belediye Başkan Vekili Sayın Şakir Öner Öztürk’ün başlatmış olduğu parke çalışmaları ile mesai mefhumu gözetmeksizin çalışma arkadaşlarımla 131 bin 500 metrekare (yaklaşık 18 km) kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştirdik. Yine aynı şekilde ciddi yol problemi olan Ortaköy ve Gökçe Mahallelerimiz başta olmak üzere Bağlıca, Cevizlik, Sultançayır, Kabala, Nur , 13 Mart,  Sefa mahallelerimiz ile Zınnar ve Bakırkıre Bölgelerimizde 400 bin metrekare(yaklaşık 58 km) sathi kaplama gerçekleştirerek yol sorunumuzu kısmen azaltmış olduk” diye konuştu.

Parklarımız için her zaman hassas olduk

Parklar konusunda da hassasiyet gösterdiklerini aktaran Tutaşı, “Yol çalışmalarımızın yanı sıra TOKİ, Necmi Karataş Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Devlet Hastanesi ve Vefa evleri civarında yeni parklar yaptık. Mevcut parklarımızda da 1400 metrekare zemin iyileştirme, oyun grubu ve spor aletlerimizin revizesi ile gerek çocuklarımızın güvenliği gerekse parklarımızı koruma amacıyla 1 318 metre dekoratif çit çalışmaları gerçekleştirdik. Ayrıca parklarımızda 1000 metrekare dekoratif parke taşı döşemesi gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Tarihine sahip çıkan anlayış

Mardin’in tarihine ve kültürüne de sahip çıktıklarını ileten Tutaşı, “Tarihiyle ön planda olan ilçemizin eski yapıların ve  tarihini koruyabilmek amacıyla Gül Mahallesi Artuklu Üniversitesi Uygulama Oteli arkasında, Çabuk Mahallesi 212. Sokakta, Cumhuriyet Mahallesi Sebze ve meyve hali yolunda, Medrese Mahallesi, Saraçoğlu Mahallesi ve Şehidiye Mahallesinde çöken duvarları, Latifiye Mahallesinde yıpranmış sokakları ve Şar Mahallesinde çöken kuyuyu aslına uygun olarak yaptırdık. Abbaraların bakımlarını yaparak boyattık. Bundan sonra da tarihe karşı hassasiyetimiz devam edecek. Yeni projelerimizle tarihi sokaklarımız daha da canlanacak” ifadesini kullandı.

Her alanda çalıştık

Birçok alanda aktif olarak çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Tutaşı şunları kaydetti: “Yoğun nüfusa sahip Yenişehir ve 13 Mart Mahallelerinde çöp toplama sıkıntısını gidermek amacıyla yer altı çöp  konteynırları uygulamasını başlattık. Belediyemizin eksiklerini bildirdiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 1 Adet Arasöz, 1 adet Çöp Toplama aracı (Hora), Çöp Kovası ve Çöp Konteynır hibeleri aldık. YİKOB desteğiyle Nur Mahallesinde TOKİ civarında ve Sultançayır Mahallelerimizde taziye evi yaptırımları gerçekleştirdik. Hizmet belediyeciliği adına her şeyin en güzelini hak eden hemşerilerimiz sosyal belediyecilik anlamında da yalnız bırakmadık. Camilerimize 10 adet gölgelik desteği, 4 engelli vatandaşımıza akülü araç ve 4 hasta yatağı hizmetleri sunduk”

Dezavantajlı grupları unutmadık

Bilgi evi ve mahalle konaklarıyla kadınları ve gençleri de unutmadıklarını aktaran Tutaşı, “ Bilgi Evimizde 1600 kayıtlı öğrencimiz hizmet almakla birlikte 14 branş öğretmeni ile YKS'ye hazırlanan öğrencilere TYT ve AYT kursları ile destek veriliyor. Yenişehir, Ortaköy ve İstasyon Mahalle Konaklarımızda kadın hemşerilerimize okuma-yazma, Kuran kursu, dikiş nakış, el işlemeciliği ve CNC ahşap kesim kursları verdik. Bu kurslara katılan hemşerilerimize kolaylık içinde çocuklarımıza kreş hizmeti sağladık” dedi.

Yeni projelerimizle Artuklu kazanacak

Önümüzdeki süreçte ise hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projelerimiz şu şekildedir;

Kısa vadede önemli işleri yapmaya devam edeceğiz”  diye konuşan Tutaşı sözlerine şöyle son verdi: ”Spor Toto sponsorluğunda 10 adet spor tesisi ve 1 Adet Yarı Olimpik kapalı yüzme havuzu  tesisi yapımı için ön protokol imzaladık. Yakın zamanda kırsal ve merkez mahallelerimizde bu konuda çalışmalar başlıyor. Tarihi Mardin’de hem Eski Mardin’i hem de yeni Mardin’i görmeye imkan tanıyacak Firdevs Kasr-ı yanında seyir terası yapımında görüşmelerimiz sona yaklaştı. Kabala Mahallesinde Eski Belediye binasının mahalle konağı yapılmasını ihale aşamasına getirdik. DİKA ile işbirliği sözleşmesi imzalanan İnovasyon Merkezi yapımı başlıyor. Hazırlıklarımızı tamamladık ve çok kısa süre sonra ihaleye çıkacağız. Gökçe Mahallesinde eksik kalan taziye evinin yapımını ihale aşamasına getirdik. Tarihi Mardin’in girişinde yer alan Diyarbakır Kapı Mahallesi sokak ıslahı konusunda İller Bankası ile görüşmelerimiz olumlu gidiyor. Yakında başlayacağız. E- Belediyeciliğe uygun tasarlanmış bir WEB sitesi ile vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracağız. Buna benzer birçok çalışma ile yakın zamanda ilçemizin yüzünü güldüreceğiz”

 

Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA