• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Basın İlan Kurumu Başkanı Erkılınç: Gazetelere yönelik denetim görevimizi yerine getireceğiz
30 Eylül 2022 Cuma 07:57

Basın İlan Kurumu Başkanı Erkılınç: Gazetelere yönelik denetim görevimizi yerine getireceğiz

Gazete sahipleri ile temsilcileriyle bir araya gelen Basın İlan Kurumu Genel Başkanı Cavit Erkılınç, kurumlarının bir görevi olan denetim konusunda ihmal edilmiş olabilen denetim görevlerini yerine getireceklerini söyledi.
Fatih'te bir otelde düzenlenen toplantıya, İstanbul, Edirne, Kocaeli, Kırklareli ve Tekirdağ’da çok sayıda yerel ve ulusal gazetenin temsilci katıldı.
 
11'incisi düzenlene gazete temsilcileri toplantısının 8’ine bizzat, geri kalan 3 toplantıya ise başkan yardımcılarının katıldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Erkılınç, gazeteciliği bir görev, yüce bir meslek olarak gördüklerini ancak bununla birlikte gözlerinin gerçek gazetecileri arar hale geldiğini söyledi.
 
"Dijital dönüşüme ayak uydurmalıyız"
 
Erkılınç, "Değişen dünyada bir dönüşüm yaşanıyor. Bu dönmüşüme gözlerimizi kapatamayız. Bu süreçten kendimizi müstağni göremeyiz, görmemeliyiz. Yeni bir mecra çıktı. Tıpkı matbaanın Türkiye’ye ilk gelişi gibi hattatların verdiği tepkiyi şimdi matbaalar dijitale karşı gösteriyor. Bunun böyle olamayacağını düşünüyoruz. Mutlaka yeni düzene ayak uydurmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de birtakım hamleler yapıyoruz." dedi.
 
"Denetimlerde durum fecaat, denetim görevimizi yerine getireceğiz"
 
Basın İlan Kurumu’nun düzenleme, destekleme ve denetleme gibi 3 görevinin olduğunu hatırlatan Erkılınç, "Düzenleme ve destekleme ile ilgili bir sorun yok ama iş denetlemeye gelince büyük tepkiyle karşılaşıyoruz. Ancak Basın İlam Kurumu'nun da budur. Basın İlan Kurumu son dönemde 3 konuyla ilgili çok gündeme gelmeye başladı. Bunlardan birisi de denetleme meselesidir. 'Basının üzerine gidiliyor, gazeteler kapanma noktasında geldi, bunların altından nasıl kalkacağız?' deniliyor. Ancak inanın özellikle Anadolu'da yerel gazetecilik yapanlar da denetlemelerin daha sıklıkla yapılmasını istiyorlar. Gazetecilik adı altında yapılan faaliyetlerle emeklerinin çalındığını, gelirlerine ortak olunduğunu söylüyorlar. Gazeteci demeye bin şahit lazım. Denetlemelerde, içerik olarak, kadro olarak, baskı olarak çok fena bir tablo ile karşılaştık. Bu konuda ilk defa iğneyi kendimize batırdık. Sizleri temsilen genel kurulumuzda 12 üyemiz var. 12'si hükümet, 12'si de tarafsızlar grubundan üye var. Kendimizden başladık. Durum fecaat çıktı. Baskı adeti 10’da bir düşük, satış neredeyse yok, abonelerle şişirilmiş satış rakamları var. Sekreterinden tutun şoförüne kadar gazetede kadro gösterilerek duruma vaziyet ediliyor. Tabi bu görevimizi yapmamızı engelleyen şeyler. Bugüne kadar ihmal edilmiş olabilir ama bu görevimizi yerine getireceğiz." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA