• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞARIYI YÜKSELTMEK İÇİN OMUZ OMUZA VERDİLER
25 Mayıs 2023 Perşembe 12:16

BAŞARIYI YÜKSELTMEK İÇİN OMUZ OMUZA VERDİLER

Midyat’ta göreve başladıkları günden buyana eğitimdeki başarıyı yükseltmek için İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, büyük bir fedekarlıkla gece gündüz demeden çalışıyor.

Bu kapsamda Midyat’ta yüzlerce öğrenci için, öğretmen nezaretinde akşamları okullarda ders tekrarı ve sınava hazırlık çalışmaları yapılıyor.

Midyat’ta, ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak açılan LGS ve YKS sınavına hazırlık kursu ve etüd çalışmaları devam ediyor. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Akşam etütleri uygulaması şehir merkezi ve köylerdeki okullarda devam ediyor.

Midyat Kayamakamı Ahmet Solmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, okullarda öğretmenler tarafından gönüllü olarak ücretsiz verilen akşam etütlerini ziyaret etti.

Ders konularında eksikleri olan, soru çözümlerinde sıkıntı yaşayan ve konuları pekiştirmek isteyen öğrenciler, gündüz eğitimlerinden sonra 19.00-22.00 saatleri arasında akşam etütlerine de katılıyor.

Eğitmenler, gündüz eğitimlerinde dersliklerde öğrencilere branş dersleri aktarırken; akşam etütlerinde ders konusunda eksikleri olan, soru çözümlerinde sıkıntı yaşayan öğrencilere destek oluyor.

Ev ortamında uygun çalışma ortamı bulamayan Ortaokul ve Lise öğrencileri, akşam etütlerinde kütüphane hizmetlerinden yararlanıyor, eksiklerini gönüllü branş öğretmenlerinin desteğiyle gideriyor.

Öğrenciler, kendilerine verilen destekten dolayı memnuniyetlerini belirterek, bu fırsatı oluşturmalarından dolayı ilgililere teşekkür ettiler.

Veliler de, “Eğitim öğretim faaliyetleri ve geleceğimizin  teminatı öğrencilerimiz ile yakından ilgilenen, destek ve katkılarını esirgemeyen  Kaymakamımız Ahmet Solmaz’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’a teşekkür ediyoruz.” dediler.

4-002.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA