• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balıklıgölde çökme meydana gelen revakların onarımı için temeller atıldı
24 Kasım 2022 Perşembe 08:04

Balıklıgöl'de çökme meydana gelen revakların onarımı için temeller atıldı

Şanlıurfa'nın tarihi mekânlarından olan Balıklıgöl'de çökme meydana gelen doğu revaklarının onarımı için kemer temel atma töreni düzenlenerek çalışmalar başlatıldı.
Şanlıurfa'nın tarihi mekânlarından olan Balıklıgöl'de çökme meydana gelen doğu revaklarının onarımı için kemer temel atma töreni düzenlenerek çalışmalar başlatıldı.
 
Şanlıurfa'nın simgesi olarak kabul edilen ve her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Balıklıgöl'ün, doğu revaklarında çökme ve çatlakların tespit edilmesi üzerine restorasyon çalışmaları başlatıldı.
 
Balıkgöl'ün yapı ve çevresinin insanlar tarafından yoğun olarak kullanılması nedeniyle can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi adına gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştı.
 
Sorunun çözümü için teknik destek alınarak gerekli çalışmalar başlatılmıştı.
 
Balıklıgöl'de çökme meydana gelen doğu revaklarının onarımı için ilk temeller atıldı.
 
Temel atma törenine katılan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, çalışma yapılan alanda incelemelerde bulundu.
 
Vali Ayhan ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Yapılan açıklamada, Balıklıgöl'de çökme meydana gelen kısmın onarımının Şanlıurfa'nın kurtuluşu olan 11 Nisan 2023'te bitirileceği belirtildi.
 
"11 Nisan'da burası inşallah hizmete açılacak"
 
Balıklıgöl Yerleşkesine özel olarak bakacaklarını söyleyen Vali Ayhan, "Urfa denilince akla ilk gelen yer Balıklıgöl'dür. Bu dört etaplı bir çalışmadır. Bir yıllık bir süreci olduğu için de belki uzun bir zaman olarak görülebilir. Hem platonun hassasiyeti hem tarihi mekân hem de sit alanı olması hasebiyle geç olsun güç olmasın. Urfa'nın önemli bir günü olan 11 Nisan'da burası inşallah hizmete açılacak. Yeni bir turizm sezonunda burası pırıl pırıl güzel bir şekilde gelen misafirlerimizi ağırlayacak. Buraya çok daha özel bakacağımızı özellikle sizlere aktarmak istiyorum. " diye konuştu.
 
"Birçok aşamadan geçmesi gerekiyordu"
 
Onarım projesinin hemen yapılacak bir iş olmadığına değinen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, "Gerçekten bu proje alelacele yapılacak bir proje değildi. Çok teknik bir projeydi. Su havzası ve Balıklıgöl olması nedeniyle birçok aşamadan geçmesi gerekiyordu. Projenin gecikmesinin sebepleri bundan dolayıydı. Halilürrahman Gölü bizim ve İslam âlemi için çok önemlidir. Halilürrahman havzası, Mekke, Medine'den sonra en kutsal topraklardır. İhale süreci 6 ay ama inşallah 11 Nisan'da açılışını gerçekleştireceğiz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 202 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA