• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Balıkçılık, Evcil Hayvanlar ve Kent Tarımı mobil uygulamasında
11 Nisan 2023 Salı 07:29

"Balıkçılık, Evcil Hayvanlar ve Kent Tarımı" mobil uygulamasında

Tarım ve Orman Bakanlığının, tarımsal üretim ile ilgili iş ve işlemlerin, cep telefonu üzerinden tek tuşla yapılabilmesine imkân sağlayan "TarımCebimde" mobil uygulamasına "Balıkçılık", "Evcil Hayvanlar" ve "Kent Tarımı" modülleri de eklendi.
Tarım ve Orman Bakanlığının, tarımsal üretim ile ilgili iş ve işlemlerin, cep telefonu üzerinden tek tuşla yapılabilmesine imkân sağlayan "TarımCebimde" mobil uygulamasına "Balıkçılık", "Evcil Hayvanlar" ve "Kent Tarımı" modülleri de eklendi.
 
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin 2 Ocak 2023'de tanıtımını yaptığı "TarımCebimde 1.0" mobil uygulaması ve Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının e-Devlet üzerinden alınması, bürokrasiyi azaltırken çiftçilerin de işlerini kolaylaştırıyor.
 
Uygulama sayesinde, tarım sektöründeki üreticiler, birçok işleme tek bir tıkla erişebiliyor, daha önce Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine giderek yapabildikleri hayvanlarının doğum/ölüm/düşen küpe bildirimleri gibi iş ve işlemleri uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
 
Tarımda dijitalleşme amacıyla hayata geçirilen uygulamanın sürekli geliştirilmesi çalışmaları kapsamında, mobil uygulamanın ilk güncellemesi 31 Ocak 2023'te yapılmıştı.
 
Bu güncelleme ile "Faydalı Linkler" modülü altında, kamuoyunda gündeme gelen asılsız iddialara cevap niteliğinde "İddialar ve Gerçekler" alt bölümü eklenmişti. 
 
Yurt dışında tarımsal üretim yapmak isteyen iş insanlarına rehberlik amacıyla 12 ülke ile ilgili tüm bilgileri içeren "Ülke Masaları"nın yanı sıra illerimiz bazında kovan, üretici, bal çeşitleri ve üretim miktarlarını yansıtan "Bal Haritası" alt modülleri de son güncelleme ile kullanıcıların hizmete sunulmuştu.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünün kendi personel ve iç kaynaklarıyla geliştirdiği uygulamada bugüne kadar "Bitkisel Üretim", "Hayvansal Üretim", "Desteklemeler", "e-Devlet Hizmetleri", "Destek Takvimi", "Eğitim ve Yayın" ile "Faydalı Bilgiler"  gibi ana başlıklarda hizmetler veriliyordu.
 
Güncelleme ile üç yeni modül eklendi
 
Mobil uygulamada yapılan son güncelleme ile bugünden itibaren 2.0 versiyonu da hizmete sunuldu.
 
Bu güncelleme ile "Balıkçılık", "Evcil Hayvanlar" ve "Kent Tarımı" modülleri de uygulamaya ilave edildi.
 
Yeni versiyona eklenen "Evcil Hayvanlar" modülü üzerinden kullanıcılar, can dostlarına ilişkin veterinerleri tarafından işlenmiş aşılar dâhil tüm bilgilere erişebilecek ve mikroçipli ev hayvanı kaybolan kullanıcılar kayıp bildiriminde bulunabilecek.
 
Mobil uygulama üzerinden kaybolduğu beyan edilen evcil hayvana ilişkin kayıp bildirimi, anında elektronik ortamlarda kaydedilecek. Herhangi bir sebeple kayıp bildirimi yapılan evcil hayvan, veterinere getirildiğinde de mikroçip bilgilerinde eşleşme yapılabilecek.
 
"Balıkçılık" modülü üzerinden ise; balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı yapan kullanıcılar için;
 
Ticari kişi ruhsatı ve balıkçı gemisi ruhsatlarının görüntülenebileceği "Ruhsatlarım",
 
Özel avcılık izin ve amatör balıkçılık belgelerinin görüntülenebileceği "Belgelerim",
 
Balıkçı gemi sahiplerinin gemilerine ait sulardaki yer izlerini ve koordinatlarını haritadan görüntüleyebileceği "Gemim Nerede",
 
Balıkçı gemilerinin ister açıklarda isterse kıyıda arıza kaydının oluşturulabileceği "Arıza Bildirimi",
 
Balıkçı gemi sahibi ve balıkçıların cezalarını sorgulayabileceği "Ceza Sorgulama" gibi işlemler kolayca gerçekleştirilecek.
 
"TarımCebimde"yi kullananlar, bugünden itibaren "Kent Tarımı" ile ilgili bilgilere de tek bir tuşla ulaşabilecek.
 
Kent Tarımı, tüketim merkezleri dikkate alınarak, lojistik mesafelere bağlı maliyet artışları ve üretim kayıplarının minimize edilmesi, daha taze ve raf ömrü daha uzun ürünlerin, daha çevreci bir model ile üretilmesi ve tüketicilere ulaştırılmasını hedefliyor.
 
Bu alana ilgi dayan tüm vatandaşlar, Bakanlık tarafından verilen destekleri ve bunlara ne şekilde ulaşabileceklerini bu modül üzerinden takip edebilecek.
 
Kullanımı hızla artan ve çiftçilerimiz tarafından ilgi odağı olma yolunda hızla ilerleyen "TarımCebimde" mobil uygulamasına "Orman", "Su" ve "Doğa" gibi konularda bilgi, duyuru, iş/işlemler içeren yeni modüllerin de kısa sürede eklenmesi için çalışmalar sürüyor.
 
Böylece "TarımCebimde"nin, sadece çiftçilerin değil tüm vatandaşların kullanabileceği "Super App" tarzında bir uygulamaya dönüştürülmesi hedefleniyor.
 
"TarımCebimde" mobil uygulaması; App Store, Google Play ve AppGalery mobil uygulama mağazalarından indirilebiliyor.  (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA