• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Balfour Deklarasyonunu lanetliyoruz
04 Kasım 2019 Pazartesi 17:07

​"Balfour Deklarasyonu'nu lanetliyoruz"

​Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu, 97’ncisini düzenledikleri basın açıklamasında, 102 yıl önce Filistin toprakları üzerinde işgalci siyonistlerin devletinin kurulmasına zemin hazırlayan 'Balfour Deklarasyonu'nu lanetledi.
Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu tarafından her hafta Filistinli Müslümanlara destek amacıyla düzenlenen basın açıklaması bu hafta da devam etti.
 
Balıklıgöl Dergâh Camisi'nde bu hafta 97’ncisi düzenlenen basın açıklamasında bu hafta, Filistin toprakları üzerinde işgalci siyonistlerin devletinin kurulmasına zemin hazırlayan 'Balfour Deklarasyonu'na dikkat çekildi.
 
Basın açıklamasını Platform adına Zehra Kazan okudu. Balfour Deklarasyonu’nun üzerinden 102 yıl geçtiğini belirten Kazan, "Balfour Deklarasyonu, bir asır önce Birleşik Krallık tarafından Filistin topraklarında bir siyonist israil vatanı oluşturulmasını öngören projeye açıktan destek veren ilk büyük devlet açıklamasıdır. Temeli 1916 yılımda yapılan Sykes-Picot antlaşmasının ‘Filistin’de kutsal yerleşim yeri olması nedeniyle bir uluslararası yönetim kurulacaktır’ maddesine dayandırılıp yapılan açıklama ve destektir. Bu antlaşma ve deklarasyonun neticesinde Milletler Cemiyeti 1922’de Filistin topraklarında İngiliz manda yönetimi ilan eder." ifadelerini kullandı.
 
Kazan, basın açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
 
1947 yılına kadar süren bu manda döneminde alçak siyonistlerin hazırlıkları tamamlanır ve manda yönetimi biter, bitmez; 1948 yılında resmi işgali başlatarak ve bunun adına da sözde devletin kuruluş yılını dünyaya açıklamış ve alçak devletlerin tanımaları ile devam etmiştir. Bu alçak antlaşma ve deklarasyonun 102’nci yıl dönümünde zulüm ve işgalin şiddetlenerek arttığı Müslümanların izzeti ve namusu olan Mescid-i Aksa, Kudüs, Filistin topraklarında huzurun sağlanması, Müslümanların düştükleri bu durumdan kurtulmaları için Filistin’in israilin işgali altında olması nedeniyle 1969 yılında kurulan, dönem başkanlığı Türkiye’de olan İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın bugünden geç olmamak kaydıyla deklarasyona cevaben siyonist alçaklara ve destekçisi olan ülkelere karşılık bir deklarasyon yayınlaması gerekmekten öte zaruriyet arz etmektedir.
Balfour Deklarasyonu sonucunda siyonistlere devlet vaad edilmesi sonucu başlayan zulmün ancak Mescid-i Aksa’ya İslâm sancağının dikilmesiyle bitirileceğini belirten Kazan, "Bu yayınlanan deklarasyon 57 üye ülkesi bulunan teşkilat tarafından kınama boyutundan ileriye giderek yaptırımlar şeklinde olmalıdır. Konuyla alakalı olarak fiilen harekete geçilmelidir. Atılacak adımların zalimlerin zulümleri altındaki Müslüman beldeler tarafından arzulandığını, beklendiğini ve destekleneceğini bilmeli ve hakkın yanında yer alarak harekete geçilmelidir. İslâm’ın yüzlerce yıl boyunca adalet, hürriyet, huzur ve barışı tesis ettiği bu topraklarda, Balfour deklarasyonu sonucunda alçak siyonistlere devlet vaad edilmesi sonucu başlayan zulmün, kanın, gözyaşının ancak Mescidi Aksa’ya İslâm sancağı dikilmesiyle bitirileceğini tarih bizlere öğretmiştir. Bizim de bu yönde adımlar atmamız gerekmektedir." Kudüs Anneleri Platformu olarak, Balfour Deklarasyonu lanetliyoruz. Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)
 
 
 
Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA