• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakanlıktan Boğaziçinde SİT oyunu ve Pataraya yeni kılıf açıklaması
13 Eylül 2021 Pazartesi 09:11

Bakanlıktan "Boğaziçinde SİT oyunu" ve "Patara'ya yeni kılıf" açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bir gazetede, "Boğaziçinde SİT oyunu" ve "Patara'ya yeni kılıf" başlığıyla yayımlanan iddialara ilişkin açıklama yaptı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Bugün bir gazetede "Boğaziçinde SİT oyunu" ve "Patara'ya yeni kılıf" başlığıyla yer alan iddialarla ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
Ülkemizde doğal korunan alanların statüleri, 2011 yılında başlatılan 'Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırmalar ile bilim insanlarının da yer aldığı ve alanında uzman kişilerin katıldığı çalışmalarla titizlikle incelenmekte ve yeniden ele alınmaktadır.
 
Ülkemizin bütün doğal sit alanlarında olduğu gibi Boğaziçi Üniversitesi'nin bulunduğu alanda da yine bilimsel çalışmalar sonucu doğal sit alanları daha korumacı bir yaklaşımla belirlenmiştir.
 
Boğaziçi Üniversitesi ve kampüsünün bulunduğu alan, doğal sit statüsünün yanında Boğaziçi Kanunu hükümleri gereği ayrı bir koruma statüsüne de sahiptir. Söz konusu alanda Boğaziçi Kanunu'na aykırı hiçbir uygulama ve faaliyetin gerçekleştirilmesi, yapılaşmaya açılması mümkün değildir.
 
Ayrıca yapılan ekolojik temelli bilimsel çalışma kapsamında; alanda mevcut yapı ve yerleşimler dışındaki yapılaşmaya izin verecek bir düzenleme söz konusu değildir.
 
'Patara'ya yeni kılıf' başlığıyla gündeme getirilen iddiayla ilgili olarak da daha önce kapsamlı açıklama yapılmasına rağmen bu bilgi bilinçli bir şekilde okuyucuya sunulmamıştır.
 
Patara'nın dünyaca ünlü kumsalından kum çalınması söz konusu değildir. İddiaya konu alan bu kumsalın dışındadır. Konuyla ilgili Bakanlığımızın da müdahil olduğu yargı süreci devam etmekte ve süreç yakından takip edilmektedir."
 
Bu haber toplam 157 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA