• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Selçuk: Sınır ilçelerinde eğitime ara verilmesiyle ilgili tedbirler alındı.
18 Ekim 2019 Cuma 09:29

Bakan Selçuk: Sınır ilçelerinde eğitime ara verilmesiyle ilgili tedbirler alındı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınır ilçelerinde eğitime ara verilmesiyle ilgili bir takım tedbirlerin alındığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Selçuk, ilk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından karşılanan Bakan Selçuk, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında ağırlandı.
 
Makamdaki ağırlamanın ardından Valilik toplantı salonuna geçen Bakan Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, Şanlıurfa milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları ve eğitimle ilgili diğer yetkililere, Vali Erin tarafından ilin sosyo-ekonomik durumu ve eğitimi konusunda brifing verildi.
 
Bakan Selçuk, Valilik ziyaretinin ardından “Barış Pınarı Harekâtı” ile kontrolün sağlandığı Suriye’nin Tel Abyad ilçesinin karşısındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesini ziyaret etti. PKK/PYD ve YPG’nin geçtiğimiz hafta havan saldırısı nedeniyle okulların tatil olduğu ilçede bazı temaslarda bulunan Selçuk, saldırıda havan mermisinin düştüğü Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de ziyaret etti.
 
Havan mermisinin düştüğü binada incelemelerde bulunan Selçuk, ilçenin genel ve eğitim durumu ile ilgili yetkililerden brifing aldı.
 
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, Akçakale başta olmak üzere sınır ilçelerinde eğitime ara verilmesiyle ilgili bir takım tedbirlerin alındığını belirterek, eğitime ara verilen okullarda öğrencilerin telafi eğitimler alabilmesi için gerekli planlamaların yapıldığını belirtti.
 
Her ne olursa olsun aksamadan ve kesintiye uğramadan sürdürülmesi gereken vazifelerden birisinin eğitim olduğunu belirten Selçuk, “Her ne iş yapıyorsak olalım, hepimize layıkıyla görevimizi yerine getirmek, sürdürmek ve dört elle sarılmak düşer. Her ne olursa olsun aksamadan ve kesintiye uğramadan sürdürülmesi gereken vazifelerden birisi de elbette eğitimdir. Eğitimde duramayız, bekleyemeyiz ve bekletemeyiz.” dedi.
 
Sınır ilçelerinde eğitime ara verilmesiyle ilgili bir takım tedbirlerin alındığını söyleyen Selçuk, “Bu bölgede eğitim gören öğrencilerimizin eğitim süreçlerinin aksamadan devam edebilmesi amacıyla hassas bir çalışma yürüttük. Gerekli planlamaları yaptık, hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda Şanlıurfa ve Mardin illerimizin Suriye sınırında yer alan ilçelerinde, eğitim kurumlarının öğrencilerinin derslerinden geride kalmamaları, üst öğrenime giriş sınavlarına ve hazırlık sınavında mağduriyet yaşamamaları, planlanan eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması ve eğitim personelimize yönelik bakanlığımızca alınan tedbirlerin uygulamaya geçirilmesi söz konusu.” ifadelerini kullandı.
 
Nakil yapmak isteyen öğrencilerin bu yıla özel kayıt yapabileceklerini belirten Selçuk, şunları söyledi:
 
“Okul öncesinden ortaöğretim sonuna kadar her tür ve derecedeki eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerimiz yerleşim birimi içerisinde ya da dışındaki başka bir okula velilerimizin talebi doğrultusunda nakil gitmek isterlerse bu eğitim-öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla geçici olarak e-okul sistemimizde nakil nedenleri arasına ikametgâh kontrolü yapılmaksızın eklenen misafir öğrenci geçici nakil nedeni seçeneği üzerinden kayıtları yapabilmekteyiz. Ortaöğretim kurumlarında misafir öğrenci yerleştirme işlemleri il, ilçe, öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonuna komisyonları vasıtasıyla kontenjan şartı aranmaksızın ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde yer alan düzenlemeler doğrultusunda sınavsız ve sınavla öğrenci alan okullarımıza yapılabilmesine yönelik işlemlerde hayata geçirilmiştir. Rehberlik ve araştırma merkezlerimiz okullarımızda psiko-sosyal destek ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit edecek il, ilçe ve psiko-sosyal destek ekiplerimiz aracılığıyla gerekli planlamalar yapılacak, okul temelli çalışmalar ve gerekli görüldüğünde de yetkili kurumlara sevk işlemleri gerçekleştirilecektir.”
 
Okul değişikliği yapan öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kurslarına devam etmeleri konusunda da tedbirler alındığını belirten Selçuk, “Eğitime ara verilen okullarımızda öğrencilerimizin telafi eğitimleri alınması içinde gerekli planlamalar yapılmıştır. Bizim için eğitimin aksaması söz konusu olamaz. Her şekilde eğitimin devam etmesi için gereken tedbirlerin alınması esastır. Uygulamaya okullarımızın açılması ile birlikte ivedilikle başlanacaktır. Misafir öğrenci olarak okul değişikliği yapan öğrencilerimizin de konu ve kazanım eksiklikleri olan varsa yeni okullarına öncelikle hafta sonu olmak üzere ara ve yarıyıl tatilinde telafi eğitimi ve yetiştirme programları düzenlenecektir. Öğrencilerimizin farklı okullarımızda pansiyonlara yerleştirilmeleri farklı yerleşim yerlerinde taşımalı ve eğitim hizmetlerinden faydalanmaları için de gerekli tedbirler alınmıştır.” şeklinde konuştu.
 
Öğrenci ve öğretmenlerin eğitim bilişim ağı üzerinden sanal sınıf uygulamasının da kullanılabileceğini belirten Selçuk, “Yani isteyen öğrencilerimiz sanal sınıflarımızda da istediği yerde istediği şekilde tüm dersleri alabilir. Böylece sınıf bazlı eğitim ve öğretim faaliyetleri ders içeriklerine erişim, öğretmen ve öğrenci etkileşimi, ödev ve sınav uygulamaları, yoklama alınması gibi uygulamalar EBA platformundan rahatlıkla yapılabilecektir. Cep telefonları üzerinden kullanımı halinde 3 GB’ye kadar ücretsiz kullanım söz konusudur.” diye konuştu.
 
Valilikler tarafından eğitim faaliyetlerinin devamı için yönetici ve öğretmenler ile ilgili olarak güvenlik, barınma, yönetici ve öğretmen ihtiyacı olan eğitim kurumlarında her türlü görevlendirme içinde her türlü tedbirlerin alındığını belirten Selçuk, bakanlığında ilgili il ve ilçe müdürlükleri arasında çok etkin bir iletişim ağının kurulduğunu da anımsattı.
 
Selçuk, “Dolayısıyla her an anlık olarak bir bilgi alışverişi imkanımız da söz konusudur. Yapılacak iş ve işlemler konusunda öğrenci ve velilerimizle iletişim kanallarımız vasıtasıyla bilgilendirilmektedir. Bu süreçte milletimiz birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstermektedir. Mehmetçiğimiz ile yaşadığımız bu haklı gururu eğitim organımız ile milletimize yaşatacağımızdan hiçbir endişemiz yok. Burada yetkili kişilerle, etkili arkadaşlarla istişarelerde bulunuyoruz. Her türlü ihtiyacı anında yerine getirebilmek ve karşılayabilmek için de Ankara ile temas halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
 
Bakan Selçuk, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın açıklamasının ardından ilçeden ayrılan Selçuk’un kentteki temaslarının gün boyu süreceği belirtildi. (İLKHA)
 
 
Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA