• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Kurum: Topraklarımızın yüzde 22si yüksek çölleşme riski altında
18 Haziran 2022 Cumartesi 08:55

Bakan Kurum: Topraklarımızın yüzde 22'si yüksek çölleşme riski altında

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke topraklarının yüzde 22,5'inin yüksek çölleşme riski altında olduğunu söyledi.
Kurum, sosyal medya hesabından 17 Haziran 2022 Dünya Çölleşme ve Kuraklık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
Küresel ısınma, iklim değişikliği, çölleşme, arazi bozulumu, biyolojik çeşitlilik kaybı ve kuraklığın çağın en önemli sorunları arasında olduğunu hatırlatan Kurum "Dünya genelinde, iklim krizi ve yanlış arazi kullanımına bağlı olarak oluşan çölleşme nedeniyle topraklar verimliliğini kaybetmekte, gıda üretimi azalmakta, işsizlik, zorunlu göç ve çeşitli hastalıkların görülme sıklığı artmaktadır. Yaklaşık 2 milyara yakın insanın doğrudan çölleşme ve kuraklıktan etkilendiği tahmin edilmektedir" dedi.
 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 17 Haziran'ı "Dünya Çölleşme ve Kuraklık Günü" ilan ettiğini anımsatan Kurum, "Türkiye, sahip olduğu coğrafi konumu, topografik, klimatik ve toprak özellikleri itibarıyla çölleşme ve kuraklıktan en fazla etkilenecek ülkeler arasında yer almaktadır. Ülke olarak sorumluluğumuzun farkındayız. İklim değişikliğinin artan etkilerini azaltma ve uyum sağlamaya yönelik olarak 2019-2030 yıllarını kapsayan 'Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlanarak uygulamaya geçilmiştir. Çölleşme Hassasiyet Haritası ile ülkemizin çölleşmeye karşı hassas alanları tespit ettik. Bugün bu haritaya göre ülke topraklarımızın yüzde 22,5'i yüksek çölleşme riski altındadır." ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA