• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Koca: Mardin Şehir Hastanesi gelecek yılın ortalarında açılabilir
22 Mart 2024 Cuma 09:08

Bakan Koca: Mardin Şehir Hastanesi gelecek yılın ortalarında açılabilir

Mardin'de bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentte yapımı devam eden Şehir Hastanesi'nin gelecek yıl ortasına doğru muhtemelen haziran veya temmuz gibi bitmesini ve hizmete açılmasını öngördüklerini söyledi.
Mardin'de bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentte yapımı devam eden Şehir Hastanesi'nin gelecek yıl ortasına doğru muhtemelen haziran veya temmuz gibi bitmesini ve hizmete açılmasını öngördüklerini söyledi.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi. Koca, havalimanında Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ve diğer protokol heyeti tarafından karşılandı.
 
Ziyaretleri kapsamında, yeni yapım aşamasında olan Mardin Şehir Hastanesini, Kızıltepe Hastanesinde yatan hastaları daha sonra bitim aşamasında olan Kızıltepe Devlet Hastanesi Ek binasını incelemelerde bulunan Bakan Koca, temasları sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
500 yataklı Kızıltepe Devlet Hastanesi'nin bitime yaklaştığını belirten Koca, ilçede anjio ünitesi kurulmasının planlandığını söyledi.
 
Koca, "500 yatakla hizmet veren anjio ünitesi olan bir güçlü altyapısı olan hastanemiz söz konusu olacak. Bunun dışında özellikle bu ilave ek bina daha çok Kızıltepe’nin acil biriminde bir alan sorunumuz olduğu için acil hizmetlerin daha geniş bir alanda hizmet verilme imkanı oluşmuş olur. Ayrıca bildiğiniz gibi Mardin Eğitim Araştırma Hastanemizin ek binası hizmete 6 ay önce açılmıştı ve toplam 700 yataklı bir hastaneye kavuştu. Mardin Eğitim Araştırma Hastanemizde ise özellikle kardiyolojik açıdan güçlü bir altyapı oluşturmuştuk ve bir anjiyo ile başlanmıştı. Şu an Mardin Eğitim Araştırma Hastanemizin ikinci anjo kurulumu yapılmakta. Şu ana kadar da 20’ye yakın Bypass ameliyatı Mardin Eğitim Araştırma Hastanemizde yapıldı. Bundan sonra güçlü bir kadro oluşturuldu, daha da bu sayıların artacağını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Mardin Şehir Hastanesi 2025 yılının ortalarında bitecek
 
Yapım aşamasında olan yeni Mardin Şehir Hastanesi ve ilçelerde bulunan ek binalar hakkında bilgi veren Koca, “Ayrıca Mardin’imize bildiğiniz gibi Mardin Şehir Hastanesi ihalesi yapılmıştı ve inşaatı başladı. Bu inşaatın ise gelecek yıl ortasına doğru muhtemelen Haziran veya Temmuz gibi bitmesini ve hizmete açılmasını öngörüyoruz. Şehir hastanelerinde toplamda bildiğiniz gibi özellikle bütün birimleriyle yetkin olan ve hastanın bir başka birime veya ile sevk edilmediği hastaneler olarak planlıyoruz. Şu an faaliyette olan 24 şehir hastanemiz var. Devam eden 14 şehir hastanemiz, 3 de planlanan şehir hastanemiz var. O devam eden şehir hastanelerimizde bir tanesi de Mardin Şehir Hastanemiz. Bütün büyükşehirlerimizde bundan böyle şehir hastanesinin olacağı şeklinde bir planlama içindeyiz. Şu an şehir hastanelerimizde toplam bütün ülkede verilen sağlık hizmetinin dörtte biri verilmekte. Türkiye’de şehir hastanelerinin özellikle geldiği noktayı ve yeni nesil hastanecilik anlamında da önemli bir basamak olduğunu söylemek istiyorum. Ayrıca Mardin için planlanan proje safhasında olup bir diğer hastanemiz ise Derik ve Dargeçit var. Önümüzdeki aylar muhtemelen ihale süreci de tamamlanmış olur. Bunun dışında Dargeçit’te ise 25 yataklı olarak planlamıştık. dar Dargeçit’teki hastanemizi proje safhasında 50 yatağa çıkarmış oldu. Derik’te ki hastanemizi de 75 yataktan planlamıştık. 75 yataktan proje safhasında 100 yatağa çıkararak projelendirildi. Derik 100 yataklı, Dargeçit 50 yataklı olarak ihale yapım ihalesine çıkmış olacak. Midyat ile ilgili bir ek binamız mevcut. Özellikle fizik tedavi, poliklinik ve acilin genişletilmesiyle ilgili bir ek binaydı. Onunla ilgili de önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde ihalesi yapılmış olacak.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA