• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bağlar Belediyesinden fiyat denetimi
09 Aralık 2021 Perşembe 10:50

Bağlar Belediyesinden fiyat denetimi

​Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi ile Ticaret İl Müdürlüğü ortaklaşa hareket ederek son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşı denetim çalışması başlattı.
Ekmek gramajından fahiş fiyatlara kadar geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilen uygulamalarda ihmali olduğu tespit edilen işletmeler cezai işlem uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığı’na bildirildi.
 
Bağlar Belediyesi, son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşı Zabıta ve Ruhsat Müdürlükleri bünyesinde ekipler oluşturarak denetim seferberliğine başladı. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde ürünlerdeki fahiş fiyatlardan ekmek gramajındaki hilelere kadar birçok alanda denetimler gerçekleştirildi.
 
Ürün fiyatlarını karşılaştıran ekipler, şikâyet konusu olan ekmek gramajlarını mercek altına aldı. Uygulamalarda göze en fazla çarpan olay ise vatandaşı bezdiren yağ fiyatlarındaki tutarsızlık ve akıl almaz artış oldu. Fiyatı yükseltmelerine rağmen gramajı düşürerek vatandaşı mağdur eden fırınlar hakkında tutanak tutuldu.
 
Rapor halinde bakanlığa iletildi
 
İlçe genelinde gerçekleştirilen denetimlerde et ve et ürünleri ile kozmetik ürünlerde fiyat karşılaştırması yapıldı, fırsatçılık yapanlar hakkında yasal işlem uygulandı.
 
Denetimlerde ayrıca ruhsatsız olduğu tespit edilen kıraathane ve çay ocaklarının işletmecileri de uyarılarak ruhsat işlemlerinde kolaylık sağlanmak üzere belediyeye davet edildi.
 
Ticaret kanununa aykırı işlem yaparak halkı mağdur ettiği tespit edilen işletmelerle ilgili rapor hazırlanarak Ticaret Bakanlığı’na iletildi. Bakanlığın, vatandaşın cebine ve sofrasına göz diken fırsatçılarla ilgili cezai işlem uygulaması bekleniyor.
 
Halkı mağdur edenlerle sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ekiplerin düzenli olarak sahada denetim yapacağını ifade ederek "Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere milletimizi mağdur edenlere fırsat vermeyeceğiz. Fahiş fiyatlar, fırsatçılık ve stokçuluk yapmak bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Buna seyirci kalamayız. Ekiplerimizi görevlendirdik. Kim vatandaşımızı mağdur ediyorsa biz de onun üzerine gideceğiz. Bu konuda bize gelecek olan tüm şikayetlerin de anında gereğini yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 469 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA