• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bağımlılıkla Tam Mücadele Çalıştayı düzenlendi.
22 Eylül 2019 Pazar 15:01

Bağımlılıkla Tam Mücadele Çalıştayı düzenlendi.

Akdeniz bölgesinde yer alan illerin katılımıyla Bağımlılıkla Tam Mücadele Çalıştayı düzenlendi. 1. Akdeniz Ulusal Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı ve Farkındalık Seminerleri Kahramanmaraş'ta düzenlendi.
Akdeniz bölgesinde yer alan illerin katılımıyla ‘Bağımlılıkla Tam Mücadele: 1. Akdeniz Ulusal Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı ve Farkındalık Seminerleri’ Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.
 
Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen seminerde konuşan Diyarbakır’dan katılım sağlayan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, madde bağımlılığı hakkında farkındalık kazandırarak, bu problem için her bir bireyin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini hatırlatmak istediklerini belirtti.
 
Seminerde; gençlerin ve yetişkin bireylerin karşı karşıya olduğu madde kullanımı ve bağımlılığı problemi, yaşayanların sosyal uyumunu sağlamak ve geliştirmek için karar vericilerin bir araya gelmesi gerektiği, farkındalık, duyarlılık ve bilinç düzeylerinin artırılması için çalışmaların yapılmasına yönelik karar alındığı bildirildi.
 
Madde kullanımına bağlı tehlikeleri bertaraf etmek ve madde bağımlılığı ile ilgili sorunların çözümüne katkı sağlamak için bu projeyi geliştirme çalışmalarının hızlanması gerektiğine vurgu yapıldı.
 
Toplumun tüm kesimlerinden bireylere ulaşılarak madde bağımlılığı sorunu ve problemi ile topyekûn mücadele edilmesinin sağlanması gerektiğini belirten Öger,
 
“Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan üst düzey yöneticilerin, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda bilinçlendirme ve farkındalık kazandırma faaliyetlerine dâhil olarak, sorumluluk almalarını ve bizlere destek olmalarını sağlamak gerekir. Kamu-STK işbirliğini güçlendirerek, diyalog ve ortaklarımızın devamlılığının sağlanması, madde bağımlısı bireylerin sosyal hayata katılabilmesi ve uyum sağlayabilmesi için kamudaki ve sivil toplumdaki kuruluşlar ile birlikte çalışılmalıdır.” dedi.
 
Öger, “Madde bağımlılığı ile mücadele eden bireylerin tedavileri sonrasında sosyal ve çalıma hayatına kazandırılması için psiko-sosyal destek sağlanmalı, madde bağımlısı bireylerin sayısı azaltılmalıdır. Bağımlılığa bulaşmamış bireyleri bilinçlendirerek, yeni bireylerin bağımlılığa bulaşması konusunda önlemler alınması sağlanmalıdır. Tüm paydaşlarımızın desteğini alarak, bağımlılıkla mücadele noktasında hareket alanımızın ve çalışmalar yapmak elzemdir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA