• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Atık malzemeleri dönüştürerek yetim kızların eğitimine katkı sunacaklar
21 Eylül 2022 Çarşamba 08:32

​Atık malzemeleri dönüştürerek yetim kızların eğitimine katkı sunacaklar

​Şırnak'ın Cizre ilçesinde gönüllü kadınlar, atık malzemeleri çeşitli ürünlere dönüştürerek okul çağındaki yetim ve ihtiyaç sahibi kızların eğitimine katkı sunacaklar.
İçişleri Bakanlığınca onaylanan  "Geri Dönüşümün Külleri Şırnaklı Kadınların Ellerinde Canlanıyor" projesi kapsamında gönüllü usta öğretici kadınlar haftanın belirli günlerinde ilçedeki 5 atölyede karton, ahşap, şişe, plastik kova, yün kumaş, ip gibi atıl ürünleri süs eşyaları ve örgü bebeklere dönüştürüyor.
 
Atık malzemelerden üretilen ürünler aralık ayında açılacak sergide satışa sunulacak.
 
Aile Destek Merkezinin (ADEM) Dağkapı, Yafes, Bırca Belek ve Sitya Zin şubeleri ile Dengbej Evi'nde dernek üyesi usta öğreticiler ve kursiyerlerden oluşan 40 kadın gönüllü olarak projeye destek veriyor.
 
Sergiden elde edilecek gelirle dar gelirli ailelerin ilk ve orta öğretim ile üniversitede okuyan çocukların eğitimlerine katkı sağlanacak.
 
Proje Koordinatörü Hatice Atan, İçişleri Bakanlığına sunulan ve onaylanan proje ile amaçlarının yetim kız çocuklarına destek olduğunu söyledi.
 
Atan, "Akla gelebilecek her türlü atık durumdaki malzemeleri yeniden can vererek kadınlarımızın hünerli elleri dokundurarak ortaya güzel eserlerimiz çıkmaya başladı. Projemiz 6 aylık. Allah nasip ederse 12 ayda finalimizi yapacağız. Hanımlarımızın hünerli ellerinin değdiği bu malzemelerin bitiminde büyük bir sergi açacağız. Bu sergide de Allah nasip ederse bu ürünlerimizi satışa sunacağız. Burdan elde edeceğimiz geliri de yetim kız çocuklarımıza, üniversitede okuyan kız çocuklarımıza eğitim desteği olarak vereceğiz.  Bu proje ile tek sadece atölyelerden ve aynı zamanda hanımlarımız kendi evlerinde de bu projemize destek vermektedirler." dedi.
 
Proje kapsamında gönüllü olan usta öğretici Ayşe Salman, “Geri dönüşümün külleri Cizreli kadınların ellerinde canlanıyor projesinde gönüllü olarak yer alıyorum. Buradaki amaç yetim kız çocuklarımıza ve üniversiteli kız çocuklarımıza destek amaçlıdır. Küçücükte olsa bir katkımızın olması çok önemli. Bunu en iyi ben anlarım çünkü benim de üniversitede okuyan şu an 3 tane kızım var. Bu projede yer almaktan çok mutluyum." dedi. (İLKHA)  
Bu haber toplam 495 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA