• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Atama bekleyen mühendisler yetkililere seslendi: Bizleri tarımla buluşturun
26 Nisan 2023 Çarşamba 07:23

Atama bekleyen mühendisler yetkililere seslendi: Bizleri tarımla buluşturun

Tarım ve Orman Bakanlığından atama bekleyen mühendisler, seslerini duyurmak için Ankara'da bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.
Tarım ve Orman Bakanlığından atama bekleyen mühendisler, seslerini duyurmak için Ankara'da bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.
 
Atama bekleyen veteriner hekim, ziraat ve gıda mühendisleri Ankara Ulus Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılarak yetkililere seslenip Tarım ve Orman Bakanlığı'nın atama yapması gerektiğini belirtti.
 
Veteriner hekim, ziraat ve gıda mühendisleri adına basın açıklamasını Gıda Mühendisi İrem Saçan okudu.
 
Saçan, "Bugün burada yıllarca tarıma atama bekleyen meslek grupları olarak toplanmış bulunmaktayız. Tarıma, toprağa, hayvancılığa gönül ve ömür vermiş gençler olarak ziraat, mühendislik ve veteriner fakültelerinden aldığımız diplomalarımız ne yazık ki yıllardır evdeki duvarlarımızda asılı durmakta. Tarım ve Orman Bakanlığı son dört yılda 523+167 kişilik Ziraat Mühendisi 392+107 Veteriner Hekim istihdamı gerçekleştirmiş ve güvenilir gıdanın teminatı olan Gıda Mühendisi istihdamı son dört yılda 135+14 yani sadece 149 olup atama bekleyen on binlerce gencin geleceğini riske atmıştır. Neredeyse her gün Tarım ve Orman Bakanlığına seslendiğimiz halde maalesef sesimizi duyuramıyoruz. Türkiye'nin bir tarım ve hayvancılık cenneti olduğunu, verimli toprakları ve eşsiz iklimiyle şaha kaldırabileceğimiz bir tarım ve hayvancılık seçeneğimiz varken Tarım ve Orman Bakanlığının da personel ihtiyacı olmasına rağmen bizleri görmezden gelmeye, üvey evlat muamelesi yapmaya, resmi bir açıklama yapmayarak bizleri dikkate almamaya devam ederek sadece üzüp hayal kırıklığına uğratmaktadırlar. Gıda, tarım ve hayvancılık olmazsa olmaz, teknik personel istihdamı olmadan uygulamaya konulan projelerin hiçbir işe yaramayacağının altını çizdikçe gençleri tarımdan uzaklaştırmaya hızla devam etmektedirler." dedi.
 
Son olarak Saçan, "Tarıma atama bekleyen ve bir türlü dikkate alınmayan, gittikçe değersizleştirilen bu meslek grupları mensupları vatanına milletine aşık, Türkiye sevdalısı gençlerinden oluşmakta ve hak ettikleri konumda olmak istemektedirler. Yıllarca sesimizi iletemedik bizleri tarımla buluşturun, masa başı değil bağ, bahçe, tarlada ve ahırda üretime can verelim diye çırpındıkça Tarım Bakanımız Sayın Vahit Kirişci bizleri görmezden geldi. İşte bu yüzden biz mühendisler Bakandan umudu kesmiş, artık kendisinden hiçbir şey talep etmiyoruz. Bizim bu çağrımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'adır. Lütfen tarıma atama bekleyen bu gençleri hak ettiği konuma getirin, tarıma sahip çıkınız. Çünkü tarıma sahip çıkan geleceğe sahip çıkar." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA