• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ASKON Şırnak Şube Başkanı Kesik: Şırnakta uçak seferleri arttırılsın
20 Haziran 2021 Pazar 11:17

ASKON Şırnak Şube Başkanı Kesik: Şırnak'ta uçak seferleri arttırılsın

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanından farklı şehirlere uçuş seferlerinin olmamasının mağduriyetlere yol açtığını belirten ASKON Şırnak Şube Başkanı Abdurrahman Kesik, acilen farklı güzergahlara uçuş seferlerinin başlatılması gerektiğini söyledi.
Cizre ile İdil ilçeleri arasında kurulan ve 2013 yılında hizmet vermeye başlayan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, Covid-19 salgını kısıtlamalarına rağmen 100 binlerce yolcuya hizmet verirken, 4 bin civarında uçağın havalimanına iniş ve kalkış gerçekleştirdiği öğrenildi.
 
Farklı şehirlere seferleri olmamasından kaynaklı 100 binlerce yolcu çevre illerde bulunan havalimanlarını kullanmak zorunda kalıyor.
 
Milyarlarca ihracatın geçiş güzergahı üzerinde olan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanının kapasitesine uygun hizmet verebilmesi için acilen farklı güzergahlara uçuş seferlerinin açılması gerektiğini belirten Anadolu Aslanları İş Adamları (ASKON) Şırnak Şube Başkanı Abdurrahman Kesik, "Irak ülkesine en yakın yerleşim yeri olmamız münasebetiyle özelde Zaho, Duhok, Erbil hatta Süleymaniye illerinden gelip Habur sınır kapısı üzerinden Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanını kullanmak isteyen birçok Iraklı yolcuya hizmet veriyor. Ancak bu önemli konumda olmasına rağmen maalesef yolcular çok ama uçabilecekleri uçak olmadığından ya başka havalimanlarını kullanıyorlar ya da kendilerinin bulundukları yerleşim yerlerinden uçuş yapmak zorunda kalıyorlar. Uçak seferlerinin azlığından dolayı da yolcuların bu güzergahı kullanmayışlarından kaynaklı da Şırnak esnafı kazanç kaybına uğrarken büyük yatırım olan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı da tam kapasiteli çalışmamış oluyor." dedi.
 
Uçak seferlerinin ihtiyacı karşılamadığını ifade eden Kesik, seferlerin arttırılması ve Adana-Şırnak seferlerinin hizmete açılmasını istedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA