• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Asfalt şantiyesinden çıkan duman halkı rahatsız etmeye devam ediyor
06 Ocak 2023 Cuma 08:17

Asfalt şantiyesinden çıkan duman halkı rahatsız etmeye devam ediyor

2021 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye’nin en büyük köyü unvanını alan, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 5 Ocak’ta mahalleye dönüştürülen Şırnak Cizre’ye bağlı Dirsekli Mahallesi'nde oturanlar, sınırları içerisinde bulunan asfalt üretim şantiyesinden çıkan
2021 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye’nin en büyük köyü unvanını alan, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 5 Ocak’ta mahalleye dönüştürülen Şırnak Cizre’ye bağlı Dirsekli Mahallesi'nde oturanlar, sınırları içerisinde bulunan asfalt üretim şantiyesinden çıkan toz ve dumandan rahatsız oluyor.
 
Mahalle sakinleri, şantiyeden çıkan dumandan hastalandıklarını ve ekinlerinin kuruduğunu belirterek şantiyenin kaldırılmasını istiyor. Şantiyede çalışan makineden çıkan dumanın çözümü için her yere başvurduklarını belirten halk, yetkililere çağrıda bulunarak şantiyenin kaldırılmasını istiyor.
 
Konu hakkında Dirsekli Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, bu tür tesislerin yerleşim yerlerine yakın yerlerde olmaması gerektiğini söyledi.
 
"Bu tür tesislerin yerleşim yerlerine yakın  olmaması gerektiğini düşünüyoruz"
 
HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın
 
Yetkililer çağrıda bulunan Yalçın, “Karayolları şefliğine bağlı asfalt üretim merkezi burada bulunmaktadır. Fakat üretim yapılırken özellikle buradan çıkan toz ve duman hemen yanı başında bulunan halkı ciddi şekilde rahatsız etmektedir.  Şu anda asfalt üretimi yapıldığı sırada çıkan zehirli gaz, duman ve toz sağlık açısından halkımızı tehdit edip hastalandırmaktadır. Buna bir çözüm bulunmalıdır. Bu tür tesislerin yerleşim yerlerine yakın  olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bir an önce karayolları bunun için tedbir almalı ve bu tür yerlerin insan sağlığına zarar vermeyecek yerlerde inşa edilmedir.” dedi.
 
Mahalle halkı ise ağaçları kurutan, hayvanlarını hastalandıran şantiyenin kaldırılmasını istiyor.
 
"Evimizin önüne dahi çıkamıyoruz"
 
Ömer Değer
 
Evlerinde pencerelerini açamadıklarını belirten Ömer Değer, “Karayollarının burada olması bizi ciddi şekilde rahatsız. Çocuklarımız, hayvanlarımız, ekinlerimiz buradan çıkan toz ve dumandan etkileniyor.  Evimizin önüne dahi çıkamıyoruz. Pencerelerimizi açamıyoruz.  Artık perişan haldeyiz. Yetkililerden karayollarına ait asfalt şantiyesinin kısa zamanda kaldırmalarını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
"Karayollarına ait şantiyenin buradan kaldırılmasını istiyoruz"
 
Sabri Özden
 
Sürekli hasta olduklarını söyleyen Sabri Özden, “Karayollarından çıkan dumandan gerçekten perişan haldeyiz. Mahvolmuş durumdayız. Yetkililere çağrıda bulunuyoruz, bu karayollarına ait şantiyenin buradan kaldırılmasını istiyoruz. Çocuklarımız, hayvanlarımız, ağaçlarımız, evlerimiz bu dumandan rahatsız oluyorlar. Ekinlerimiz kuruyor. Asfalt şantiyesinden çıkan dumandan dolayı sürekli hastayız.  Yine yetkililere çağrıda bulunuyoruz bu şantiyenin kaldırılmasını istiyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA