• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Asansör Denetimleri Başlayacak
14 Şubat 2020 Cuma 16:27

Asansör Denetimleri Başlayacak

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ilçede asansörlerin denetimi konusunda bir adım attıklarını söylerken, “Hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini önemsiyoruz” dedi.

Tutaşı, “Vatandaşlarımızın can güvenliğini önemsiyoruz”

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ilçede asansörlerin denetimi konusunda bir adım attıklarını söylerken, “Hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini önemsiyoruz” dedi.

Artuklu Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası arasında Asansör Periyodik Kontrol Protokolü imzalandı. Belediye hizmet binasında gerçekleşen imza programına Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Yetkilisi M. Emin Tümür, belediye birim müdürleri ve Makine Mühendisleri Odası yetkilileri katıldı. Protokolle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yetkilendirdiği A tipi muayene kuruluşu Makine Mühendisleri Odası ilçedeki asansörlerin denetimini sağlayacak.

Denetimler ile sağlıklı asansörlere

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “ Belediye olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için önem arz eden asansörler hususunda hassasız. Bu nedenle bugün bu protokolü gerçekleştirdik. Yakın zamanda asansör denetimlerine başlanacak. Tüm vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam koşullarını önemsiyor ve bu konuda elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Dikkatli olunması gerekiyor

Tutaşı şöyle devam etti: “Teknolojik gelişmelerin hızla değiştiği günümüzde, asansör teknolojileri ilerlemektedir. Çok katlı binaların sayısı arttıkça kullanım alanları genişlemektedir. İnsan yaşamının daha konforlu ve kolay hale gelmesinde önemli paya sahip taşıma sistemleri olan asansörler, hayatımıza kolaylık sağlamakla beraber dikkatli olunmazsa ve gerekli özen gösterilmezse üzücü kazalara yol açabilmektedir. Bu nedenle biz de bu noktada hassasiyet göstereceğiz”

KAYNAK: ARTUKLU BELEDİYESİ

 

Bu haber toplam 3227 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA