• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Artuklu Belediyesi’nden engelli dostu çalışma
05 Aralık 2019 Perşembe 09:48

Artuklu Belediyesi’nden engelli dostu çalışma

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı kurum olarak engelleri aşan bir yapıda çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Artuklu Belediyesi dezavantajlı grupları unutmayan bir yapıda çalışmalarına devam ediyor. Sosyal belediyecilik çalışmalarına önem veren Belediye, kadınından gencine, yaşlısından engellisine kadar birçok konuda proje yapıyor. Son olarak akülü engelli arabası kullanan vatandaşları unutmayan Belediye 2 adet şarj istasyonunu hayata geçiriyor.

Sosyal belediyecilik

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Amacımız engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmaktır” diye konuştu. Başkan Tutaşı şunları kaydetti; “Belediyede olduğumuz 7 ay süre zarfında ilçemiz için durmadan çalıştık. Alt yapıdan üst yapıya kadar birçok başarıyı kısa zamana sığdırdık. Sosyal belediyeciliğin gereklerini de yerine getirmek adına çaba verdik. Mahalle konaklarımız ve bilgi evlerimiz her yönüyle hemşehrilerimizin yanında oldu. Öte yandan engelli kardeşlerimizi de unutmayan bir yapıda olduk. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için sürekli çalışmalar yaptık” dedi.

Her zaman yanlarındayız

Son olarak bir çalışmayı daha hayata geçirmek için harekete geçtiklerini ifade eden Tutaşı, “Engelli kardeşlerimizi her zaman özel gördük. Onlar ile ilgili çalışmalar için sürekli istişare içinde olduk. Sivil toplum kuruluşlarıyla hep dirsek temasında olduk. Bu düşünceler ile akülü engeli aracı kullanan vatandaşlarımızın araçlarını şarj edebilecekleri iki istasyonu kuruyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızın belirlediği noktalarda kurulumu sağlayacağız. Engelleri aşmak için çalışmalar sürecek” ifadesiyle sözlerine son verdi. 

 

 

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA