• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisi yapıldı
16 Mayıs 2022 Pazartesi 08:58

Ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisi yapıldı

Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde Radyofrekans tekniği ile yapılan ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisi yapıldı. Alınan başarılı sonuçlar ise hastaların yüzünü güldürüyor.
Radyofrekans yöntemi ile ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisini yapan Algoloji Uzmanı Dr. Havva Meltem Mutlucan, bel, boyun ağrısı yaşayan hastalar, baş ağrıları, sırt ağrıları, eklem diz kireçlenmelerine bağlı ağrıları tedavi ettiklerini belirtti.
 
Mutlucan, "Bel fıtığının cerrahi dışı tedavisinde en sık uygulanan yöntem radyofrekans tedavisidir. Ağrı konusunda bize en çok gelen hasta grubumuz bel, boyun ağrısı yaşayan hastalar, baş ağrıları, sırt ağrıları, eklem diz kireçlenmelerine bağlı ağrıları olan ve şiddetli ağrıları nedeniyle kanser hastaları. Bununla beraber sebebi belli olmayan ağrı hastalarını da yine tedavi ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Gerçekleştirdiği tedavinin ağrılar için kesin çözüm olduğunu kaydeden Mutlucan, "Tedavi yöntemlerimizi ilaç tedavisi ve girişimsel tedavi olarak ikiye ayırabiliriz. İlaç tedavisi ile kontrol altına alınamayan ağrıları çeşitli girişimsel yöntemlerle tedavi etmeye çalışıyoruz." dedi.
 
Ağrı tedavisinde en çok kullandıkları yöntemlerden birinin radyofrekans yöntemi olduğunu kaydeden Mutlucan, "En çok kullandığımız girişimsel yöntemlerden bir tanesi radyofrekans tedavisi çünkü bize başvuran hastaların çoğunda bel fıtığı ve boyun fıtığı gibi hastalıklar olduğu için kullandığımız radyofrekans yöntemi de bu rahatsızlıkların tedavisindeki en uygun yöntemdir. Bu tedavi yöntemi, yaklaşık yarım saat ila bir saat arasında süren ve ameliyathanede uyguladığımız bir işlemin ardından hastayı bir saat gözleyip ardından taburcu ettiğimiz hastanın konforunu arttıran ve işlem sonrasında hastayı rahatlatıyor. Hasta çok şiddetli ağrılarla kıvranırken bize gelip daha sonra rahatlayarak buradan çıkmaktadır." şeklinde konuştu.
 
"Bu girişimsel tedaviler ayrıca kanser hastaları için de kullanılmaktadır"
 
Kanser hastalarının yaşadığı ağrıları azaltmada bu tedavinin önemli bir rolü olduğunu ifade eden Mutlucan, "Öncelikle kanser hastalarımızda medikal tedavi yani ilaç tedavisi uygulamaktayız. İlaç tedavisi olarak da basamak tedavisi uygulanmaktadır. İlaçlarla kontrol altına alınamayan ya da ilaçları yan etkileri nedeniyle kullanamayan hastalar için girişimsel yöntemleri de kombine etmekteyiz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA