• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Almanyadan yasal göç yolları açıklaması
16 Haziran 2023 Cuma 08:14

Almanya'dan "yasal göç yolları" açıklaması

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa'ya yasal göç kanallarının oluşturulması ve insan hakları ile hukukun üstünlüğüne saygı gösteren göç anlaşmalarının imzalanması gerektiğini belirtti.
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa'ya yasal göç kanallarının oluşturulması ve insan hakları ile hukukun üstünlüğüne saygı gösteren göç anlaşmalarının imzalanması gerektiğini belirtti.
 
Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu 79 kişinin ölmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu, Akdeniz'de yaşanan bir başka korkunç felakettir. Bu acı karşısında hissizleşmemeli, yasal göç kanallarının oluşturulması ve insan hakları ile hukukun üstünlüğüne saygı gösteren göç anlaşmalarının imzalanması için ısrarla çalışmaya devam etmeliyiz." dedi.
 
Faeser, insanların Almanya'ya veya Avrupa'ya net kriterlere göre gelmesinin, insanları hayati tehlike arz eden rotalar üzerinden AB'ye getiren kaçakçıların iş modelini de yok edeceğini ifade etti.
 
Alman Bakan Faeser, Akdeniz'deki AB ülkelerini desteklemeye devam edeceklerini ve denizde tehlikeden kurtarılan insanları kabul etme konusunda dayanışma göstereceklerini söyleyerek, "Bu amaçla, AB ülkeleri arasında kalıcı bir dayanışma mekanizması üzerinde mutabakata varmış olmamız çok önemlidir. Bu mekanizma yürürlüğe girene kadar, gönüllü dayanışma mekanizması çerçevesinde diğer AB devletleriyle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz." diye kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA