• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Almanya, Türkiye dahil 3 ülkede vize reddine itiraz sürecini askıya aldı
15 Haziran 2023 Perşembe 08:02

Almanya, Türkiye dahil 3 ülkede vize reddine itiraz sürecini askıya aldı

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya, vize başvurularındaki gecikme süresini azaltmak, bekleme süresini kısaltmak için pilot bir uygulama başlattı. Buna göre, Türkiye, Çin ve Fas'ta vize başvurusu reddedilenlerin
Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya, vize başvurularındaki gecikme süresini azaltmak, bekleme süresini kısaltmak için pilot bir uygulama başlattı. Buna göre, Türkiye, Çin ve Fas'ta vize başvurusu reddedilenlerin itiraz süresi 6 aylığına askıya alındı
 
Schengen vizelerinde yaşanan sorunlar gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuya ilişkin Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada da sorunun Türkiye'ye özgü olmadığı, yaşanan gecikmelerin salgın sonrası başladığı belirtilmişti. 
 
Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama göre ise, Almanya Çin, Fas ve Türkiye'de pilot bir uygulama başlatarak vize reddine itiraz sürecini askıya aldı.
 
Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada,  salgınla birlikte getirilen seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından vize başvurularında yaşanan artış dile getirildi ve belirli yerlerde vize başvurusunda bulunmak için uzun süre beklenildiği belirtildi.
 
Bu sebeple Almanya Dışişleri Bakanlığı, vize başvurularındaki bekleme süresini kısaltmak, iş yükünü azaltmak için Çin, Fas ve Türkiye'de pilot bir uygulama başlatarak vize reddine itirazı 6 aylığına askıya aldığını açıkladı.
 
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye vatandaşlarına Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 40 bin daha fazla Schengen vizesi verildiğini açıklamıştı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA