• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Sözcüsü Çelik: Mehmet Şimşek aktif siyaseti düşünmüyor
22 Mart 2023 Çarşamba 08:00

AK Parti Sözcüsü Çelik: Mehmet Şimşek aktif siyaseti düşünmüyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in aktif siyaseti düşünmediğini ama her türlü katkıyı vereceğini söyledi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in aktif siyaseti düşünmediğini ama her türlü katkıyı vereceğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.
 
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Çelik, şöyle konuştu:
 
"Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. Ayrıca bazı sivil toplum örgütlerinde de sorumlulukları var. İş dünyasıyla ilgili yürüttüğü işler var. O sebeple Mehmet Şimşek Bey, aktif siyaseti düşünmüyor. Kendisi aktif siyasi hayattan ayrılırken zaten kararının bu olduğunu ifade etmişti. Ondan sonra da meşguliyetleri arttı. Dünyanın çeşitli yerlerinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında önemli danışmanlıklar yapıyor. Dünyada geliştirilen politikalara katkı veriyor. Aktif siyaseti düşünmediğini ifade etti ama Sayın Cumhurbaşkanımızın parti politikalarımıza ya da hükümet politikalarımıza dönük olarak herhangi bir şekilde beyan ettiği, emrettiği her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu, her türlü katkıyı vereceğini, her türlü çabayı göstereceğini, emek sarf edeceğini bir kere daha ifade etti. Dolayısıyla Mehmet Bey'le ilgili olağanüstü bir durum yok. Mehmet Bey zaten buraya gelip giden bir arkadaşımız. Kendisi dışarıda da görüştüğümüz bir arkadaşımız. Aktif siyaseti düşünmüyor. Bugünkü görüşme çerçevesi aynı zamanda, 'Ben Cumhurbaşkanımızın parti politikaları olsun, hükümet politikaları olsun, ekonomi politikaları olsun bu konuda uygun göreceği politikalara destek vermeye, birikimimi yansıtmaya, katkı sağlamaya hazırım' dediği bir çerçeve. Kendisi aktif siyaseti düşünmüyor ama arzu edilen her konuda destek vermeye hazır olduğunu beyan etti."
 
Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
"Sayın Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
(İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA