• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesini teslim aldı
06 Nisan 2024 Cumartesi 11:41

Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni teslim aldı

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir beraberindeki halkla beraber belediye binasını teslim aldı. Belediye binası önünde konuşan Ahmet Türk, belediyenin durumunu “İki aşiret kavga etse bu belediye bu kadar talan edilmezdi” söz

31 Mart yerel seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) Belediye Eşbaşkan adayları Ahmet Türk ve Devrim Demir, beraberlerinde yüzlerce kişi ile belediye binasına geçti. İstasyon Mahallesinde bulunan belediye binasına davul zurna eşliğinde geçen binlerce kişiyi belediye çalışanları karşıladı. Belediye binası önünde Eşbaşkanlar Türk ve Demir yurttaşlara hitap etti.

Halkın sürece sahip çıktığını ve çalışmalarını yaptığını ifade eden Demir, “Halkımız yeniden kendi iradesini ortaya koydu. 8 yıldır halkın iradesini ayaklar altına almaya çalışanlara karşı halkımız yeniden iradesini ortaya koydu. Halkımız bir kez daha gösterdi ki, bizler kendi irademize sahip çıkabilir, kendi kendimizi yönetebiliriz” dedi. Belediyenin halkın belediyesi olduğunu ifade eden Demir, ilk gün söz verdikleri gibi halkla beraber yönetmeye devam edeceklerini söyledi.

‘İKİ AŞİRET KAVGA ETSE BU KADAR TALAN EDİLMEZDİ’

Ardından söz alan Ahmet Türk de, 31 Mart seçimlerinde hep birlikte verilen bir mücadele ile büyük bir başarı elde ettiklerini dile getirerek, “Bu başarı sadece Kürt halkının değil, Arap halkının, Süryani halkının, Tat halkının, Mihelmi halkının da katkılarıyla güçlü bir şekilde seçimlerden çıktık. Elbette ki, Mardin çok kültürlü, çok inançlı bir şehrimiz. Ona layık bir anlayışla yönetimimizi oluşturacağız. Sivil toplum örgütlerimizle, halkımızla Kent Konseyi’mizle birlikte ihtiyaçları belirleyeceğiz ve halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.

“Ancak iki aşiret arasında bir talan olsaydı bu belediye bu kadar talan edilemezdi” diyen Ahmet Türk, “Kayyımların bütün belediyenin varlığına ipotek koyacak bir şekilde Bütün varlıklarını başka kurumlara devrederek bizleri halkımızla karşı karşıya getirmek için bir oyun bir plan kurduklarını görüyoruz. Seçimlerde başa çıkmadılar. Ama hilelerle bizleri gerçekten başarısız hale getirmek istiyorlar. Taşıma seçmenlerle halk iradesini çaldılar. Elbette ki; biz onları kazançları olarak kabul etmiyoruz. Hırsızlık olarak değerlendiriyoruz. Halkımız iradesini ortaya koydu, halkımız onları seçmedi. Ama dediğim gibi hırsızlıkla, talanla bu belediyelerimizi elimizden almaya çalıştılar. Veyahut iş yapamayacak hale getirmek istediler” ifadelerini kullandı.

‘ÇARESİZ DEĞİLİZ’

Çaresiz ve umutsuz olmadıklarını, halkla beraber şeffaf bir şekilde yöneteceklerini kaydeden Ahmet Türk, “Asla ama asla 21b’ye göre 21c’ye göre ihaleler yapmayacağız. Bütün ihalelerimiz, bütün çalışmalarımız açık ve şeffaf olacak. Şunu da ifade etmek istiyorum; herkesi kucaklamaya çalışacağız. Ama gerçekten bu belediyeye ihanet edenleri de tespit ediyoruz, tespit edeceğiz. Bunun da bilinmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Talana ve hırsızlığa göz yumanların olduğunu ifade eden Türk, hukuki olarak gerekli adımları atacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Türk ve beraberindekiler makam odasına geçerek, belediyeyi teslim aldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA