• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahlat, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve 1071 kutlamalarına hazırlanıyor
28 Temmuz 2020 Salı 08:52

Ahlat, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve 1071 kutlamalarına hazırlanıyor

Bitlis'in Ahlat ilçe Belediyesi bu yıl 949'ncu yılı kutlanacak olan 1071 Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü ve Ahlat'ta inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin açılışı için hazırlıklara başladı.
Çarho mevkiindeki etkinlik alanında gerçekleştirilecek kutlamalar için alandaki çadır sayıları artırılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı etkinlikler için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
 
Çalışmaları yerinde inceleyen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, özellikle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin açılışına katılacak olan Erdoğan'ın bölge insanına armağanı olan külliyenin açılışının heyecanını yaşadıklarını söyledi.
 
Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Böyle tarihi bir günü anarken, böyle bir tarihi mekân oluşturma ve o günü canlandırma adına bütün hazırlıklarımızı tamamlıyoruz." dedi.
 
25 Ağustos'ta Ahlat'ta Cumhurbaşkanı Külliyesi'nin açılışı yapılacak
 
Çoban, "Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin açılışını inşallah hep beraber 25 Ağustos'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın bu bölgeye, insanımıza, Şark'a armağanı olarak, devletimize armağanı olarak hayat bulacak. Onun heyecanını yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi 1071 kutlamalarının ilk etabı olan Ahlat'ta 23-25 Ağustos tarihleri arasında hazırlıklarımızı bütün hızıyla sürdürüyoruz. Böyle tarihi bir günü anarken, böyle bir tarihi mekân oluşturma ve o günü canlandırma adına Ahlat 1071 obasındasınız. Ahlat Sultan Alparslan Obasındasınız. Ahlat Obası her yıl Cumhurbaşkanımızı kuvvet komutanlarımızı, bakanlarımızı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ve halkımızı ağırlıyor. Şarklı hemşerilerimizde konukseverliğin bütün özelliklerini ortaya koyuyorlar." ifadesini kullandı.
 
1071 Malazgirt etkinlikleri için hazırlıklar aralıksız sürüyor
 
1071 etkinlikleri için çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizen Çoban şunları kaydetti:
 
Burada 36 çadırımızda, belediyelerimizin yine bütün kültürel varlıklarını sergileyebileceği bir alanımız var. Folklorik özelliklerini, kültürel miraslarını sergileyebilecekleri, kendi tanıtımlarını yapabilecekleri bir alandır. Aşağı kısımda şehirlerimizin el sanatlarını tanıtabilecekleri 40'a yakın el sanatı tanıtım stantlarımız var. Bu yıl 40'a yakın şehrimizi davet ettik. Biraz da sınırlı tuttuk. Okçular Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışmaya Kültür ve Turizm Bakanlığımızda destek veriyor. Yine Okçular Vakfı aracılığımızla Etnospor'u burada gerçekleştiriyoruz. Bir heyecanla aslında vatandaşlarımız bu Etnospor'u benimsedi. Binicilik, okçuluk yani hipodrum gibi bir çalışmayı da burada gerçekleştirmiş olacağız. Diğer taraftan da Ahlat çarşımız var. Burada hem yöresel ürünlerimiz hem de esnafımızı burada değerlendirme adına bir gayret gösteriyoruz. Gelecek konuklarımıza han çadırımızda ve diğer çadırlarımızda yöresel lezzetleri ikram edeceğiz. Bu yıl ayrıca yöresel lezzetlerle ilgili bir yarışma da düzenleyeceğiz. İnşallah Bitlis ve diğer ilçeleri de yöresel lezzetlerini Ahlat'ta sergileme fırsatı yakalayacaklar. Bu çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
(İLKHA)
Bu haber toplam 936 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA