• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adıyamanda şehirlerarası bilet satışları tamamen durdu
29 Mart 2020 Pazar 13:41

Adıyaman'da şehirlerarası bilet satışları tamamen durdu

Covid 19 salgını nedeniyle hayatın tüm alanlarında ciddi anlamda etkilenmeler yaşanmaya devam ediyor.
Türkiye'de Covid-19'la mücadele kapsamında alınan tedbirlere her gün bir yenisi ekleniyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından şehirlerarası ulaşımın valilik iznine bağlanmasının ardından Adıyaman'daki otobüs firmaları bilet satışlarını durdurdu.
 
Otogarda zorunlu çalışan personel dışında kimse bulunmazken peronlardaki araçlar kontak kapattı.
 
"Alınan kararlara başta biz firmalar olarak uymak zorundayız"
 
Tüm seferlerin izne bağlanmasının ardından tedbir amaçlı seferleri durdurduklarını belirten Recep Dinç, "Şu anda bir iki vatandaşın şehir dışına seyahat etmek istemesi Türkiye'ye zarar vermektedir. Bunun açıklaması olamaz. Türkiye olarak el birliğiyle alınan tedbirler ve konulan kurallara riayet etmeyecek olursak çok zarar ederiz. Vatandaşların hayatını tehlikeye atmış oluruz. Bundan dolayı şehirlerarası yapacağımız yolculuk kesinlikle sakıncalıdır. Mülki amirin aldığı kararlara başta biz firmalar olarak uymak zorundayız. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda bir kişiden 10 kişiye bulaşabiliyor. Bize bir şey olmaz diyoruz, başkalarına da bulaşmasına sebep oluyoruz. Böyle bir şey olamaz. Dikkatli olmak zorundayız. Buradaki hiçbir arkadaşımızın bilet verme yetkisi yoktur. Çünkü Bakanlığın kurallarına uymak zorundayız." dedi.
 
"Kendimizin ve vatandaşlarız can güvenliği için virüsün bulaşmasını engelleyecek tedbirler almak zorundayız"
 
Bilet satış noktasında görevli olan Mehmet Arslan "Dün itibariyle tüm seferler durduruldu. Mecburi olanlar olursa da valilikten izin almak gerekiyor. Ki bu durumda otobüslerin de izin alması gerekiyor. Böyle bir şey olması söz konusu değildir. Bundan dolayı seferler geçici olarak durdurulmuştur. Kendimizin ve vatandaşlarız can güvenliği için virüsün bulaşmasını engelleyecek tedbirler almak zorundayız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 147 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA