• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adıyaman Belediye Başkanı Kılınçtan kar yağışı uyarısı
23 Ocak 2022 Pazar 15:17

Adıyaman Belediye Başkanı Kılınç'tan kar yağışı uyarısı

​18 Ocak Salı günü yoğun bir şekilde yağan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışına karşı vatandaşları uyaran Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, vatandaşları cumartesi günü etkili olması beklenen kar yağışına karşı uyardı.
Gün boyunca Adıyaman'da hayatı felç eden yoğun kar yağışının olumsuzluklarını ekibiyle birlikte ortadan kaldırmaya çalıştıklarını belirten Kılınç, vatandaşları Cumartesi günü yeniden etkili olması beklenen kar yağışından dolayı hazırlık olmaları konusunda ikaz etti.
 
Kılınç, Son yılların en yoğun yağışı olarak belirlenen kar yağışından dolayı meydana gelen aksaklıkları ortadan kaldırmak için belediyenin tüm birimlerinin yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti.
 
Uzun yıllardır yağmayan bir şekilde kar yağdığına değinen Kılınç, “Şehrimizde yaklaşık 100 yılda bir ya da iki kez görülebilecek meteorolojik bir hadiseyle karşı karşıyayız. Meteoroloji tarafından ilk olarak 20 santimetre olarak tahmin edilen ancak yer yer bir, bir buçuk metreyi bulan olağan üstü bir yağışla karşı karşıya kaldık. Bu yağışın getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yöneticilerimiz başta olmak üzere tüm ekiplerimizle 24 saat sahada görev yapıyoruz. Tüm araçlarımıza ek olarak ilimizdeki özel sektörden ve il dışından kiraladığımız araçlarla da sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturmanın gayreti içerisindeyiz. Şu an itibariyle ana arterlerimizin tamamı açı, ancak gece yaşanabilecek don olaylarından dolayı yerlerde buzlanma olasılığı çok yüksek. Bunun yanında her mahallemizde de birkaç tane kepçe sürekli olarak çalışarak yolları ve kaldırımları açıyor. İnşallah bugün geç saate kadar da olsa ara sokaklarımızı da tamamen açmak için maksimum gayret göstereceğiz. Tüm hemşerilerime metanetli duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
"Şehrimiz Cumartesi günü yeni bir yağışın etkisi altına girecek"
 
Cumartesi günü öğle saati itibariyle Adıyaman'ın yeni bir kar yağışının etkisi altına gireceğini de sözlerine ekleyen Kılınç, Adıyaman Belediyesi olarak bu yağış için de durmadan çalışmaya devam edeceklerini belirterek, vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyardı.
 
Kılınç, hava tahminleri doğrultusunda yağma ihtimali olan kar hakkında, "Şehrimiz, Cumartesi günü başlayacak olan ve Pazar günü şiddetini arttırarak Çarşamba yada Perşembe gününe kadar devam etmesi beklenen yeni bir kar yağışının etkisi altına girecek. Bundan dolayı vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyoruz. Adıyaman Belediyesi olarak biz gerekli tedbirimizi aldık ancak sorununun büyümemesi için tüm vatandaşlarımızın da kendi tedbirlerini almasını rica ediyoruz. Özellikle kış lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması noktasında hassasiyet gösterilmelerini istiyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 328 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA