• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD: AKKA anlaşması askıya alındı
08 Kasım 2023 Çarşamba 08:52

ABD: AKKA anlaşması askıya alındı

ABD, Rusya'nın Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması'ndan çekilmesinin ardından, antlaşmanın askıya alındığı açıkladı.
ABD, Rusya'nın Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması'ndan çekilmesinin ardından, antlaşmanın askıya alındığı açıkladı.
 
Rusya’nın Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması'ndan çekilmesinin ardından, ABD, Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması'nı askıya aldı.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması’ndaki (AKKA) yükümlülüklerini askıya aldığı belirtilerek, “ABD'nin askıya alma kararı 7 Aralık'ta yürürlüğe girecek. NATO müttefikleri olmayan bazı AKKA ortaklarımız da Rusya'nın eylemlerine yanıt olarak AKKA Antlaşması yükümlülüklerinin askıya alınmasında bize katılmayı destekliyor ve bize katılma niyetinde. Rusya'nın devam eden istikrarsızlaştırıcı davranışı, onlarca yıldır Avrupa-Atlantik güvenlik mimarisinin temelini oluşturan karşılıklılık, şeffaflık, uyum ve doğrulama gibi temel silah kontrolü ilkelerini baltalıyor” ifadelerine yer verildi.
 
Rusya’nın 2007'den bu yana AKKA Antlaşması’ndaki yükümlülüklerine uymadığı belirtilen açıklamada, “Rusya'nın bağlı olmadığı bir anlaşmaya bağlı kalmaya devam etmememiz gerektiği sonucuna vardık” denildi.
 
Açıklamada, ABD’nin ve NATO müttefiklerinin, Avrupa-Atlantik güvenliğinin kritik bir unsuru olarak etkili konvansiyonel silah kontrolüne bağlı kalmaya devam ettiği kaydedildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA