• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
81 ile yeni konut projesi geliyor
20 Mayıs 2022 Cuma 09:25

81 ile yeni konut projesi geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 81 ilde yeni konut projesi yapılacağını duyurdu. Bakan Kurum, tarih vererek detayların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında 81 ilde maliyetleri düşürecek, sektör ve vatandaşa daha uygun şartlarda konut ve erişimi kolaylaştıracak projenin yakın zamanda açıklanacağını bildirdi.
 
Bakan Kurum konut ve kira fiyatlarındaki artışın birebir takip edildiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir paket açıkladı. Maliye Bakanlığımız bankalarla birlikte bir çalışma yapıyor. Burada da fahiş fiyat artışlarını bire bir takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
Kentsel dönüşümle alakalı projeleri ve yarım kalmış firmalara destek paketlerinin açıklandığını belirten Bakan Kurum, "Kira üzerine de Adalet Bakanlığmız, Hazine Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Buraya gelmeden önce Hazine Maliye Bakanlığımız, ilgili bakanlıklarımız, genel başkan yardımcılarımızla, belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. Bunu sayın Cumhurbaşkanımız yakında açıklayacaktır" dedi.
 
Yereldeki taleplerin de dikkate alınarak bu projenin gerçekleştirileceğini dikkat çeken Kurum," Tüm dünyada tedarik zincirinde bozulma oldu, tarihte görülmemiş enflasyonlar yaşandı tüm dünyada. Konut maliyetleri bu noktada arttı. Biz maliyetleri düşürecek, sektör ve vatandaşımıza daha uygun şartlarda konut ve erişimi kolaylaştıracak projeyi yakın zamanda açıklayacağız" diye belirtti.
 
Bakan Kurum, "TOKİ ile konut ürettik. 15-20 yıl vadeyle şehit aileleri, alt gelir, emekli vatandaşlarımıza verdik. Ağustos ayında sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacak. Vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız" diye belirtti.
 
Bakan Kurum, "Vatandaşlarımızı konuta eriştirebilecek tüm adımları atacağız. Vatandaşlarımız aidat eder gibi ev sahibi oluyor. Bu projeyi devam ettireceğiz" dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA