• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
81 ilde 6 gün boyunca gerçekleştirilecek ürün bazlı gıda denetimleri başladı
17 Şubat 2020 Pazartesi 17:23

81 ilde 6 gün boyunca gerçekleştirilecek ürün bazlı gıda denetimleri başladı

Ülke genelinde başlatılacak gıda denetimleri öncesinde gıda kontrol denetim görevlileriyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 81 il ve ilçede eşzamanlı olarak ve 6 gün sürecek gıda denetim seferberliği başlatıldığını açıkladı.
Pakdemirli, gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığı arttırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberlikte, ilk nokta, süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri olacağını belirtti.
 
Gıdada sahtecilik yapanlara göz açtırılmayacağını belirten Pakdemirli, "Vatandaşlarımızın sağlığı söz konusu olduğunda bu son derece hassas bir görev. 7 bin 4 arkadaşımızla denetimleri gerçekleştireceğiz. Bir denetçimiz 6 gün boyunca tahmini 15 – 20 denetim yapabilecek.'' ifadelerine yer verdi.
 
Pakdemirli, taklit ve tağşişte, cezaların caydırıcı olması için, mevzuatta düzenleme yapılması noktasında çalışmaların sürdüğünü belirtti.
 
Bakan Pakdemirli, vatandaşlarımızdan gelecek geri bildirimin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, ''Herhangi bir durumda soru işareti duyduğunuz bir konu olursa, mutlaka ALO 174 üzerinden bize ulaşın.'' dedi.
 
Bakan Pakdemirli, "Yakında WhatsApp şikâyet hattı açıp, vatandaşların gıda ürünlerine ilişkin şikayetlerini buradan alacağız" ifadelerini de kullandı. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 745 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA