• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
6lı masa 11inci toplantısını yaptı
27 Ocak 2023 Cuma 10:17

6'lı masa 11'inci toplantısını yaptı

İyi Parti'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı sonrası paylaşılan ortak bildiride "Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği konuşuldu." denildi.
İyi Parti'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı sonrası paylaşılan ortak bildiride "Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği konuşuldu." denildi.
 
İyi Parti'nin ev sahipliğindeki 6'lı masa toplantısı 9 saat sürdü. Toplantı sonrası ortak bildiri paylaşıldı.
 
Ortak açıklamada 30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacak "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.
 
Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği konusunun da konuşulduğu toplantıda, "Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı'nın parlamenter sisteme inanmış, temel hak ve özgürlüklerin yanında, demokrasi âşıklarının adayı olacağı" görüşüne yer verildi.
 
Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda 6 siyasi partinin istişare, uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde çalıştığı da ifade edildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda ise "TBMM yenileme kararı almadığı sürece Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" denildi.
 
6'lı masanın gündeminde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar da vardı. Yapılan açıklamada, "İsveç ve Hollanda'da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırıları bir nefret suçu olarak görüyor ve bunlara göz yuman hükümetleri de şiddetle kınıyoruz" denildi.
 
6'lı masanın 12'nci toplantısı 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA