• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
65 Yaş Üstü Vatandaşlara Moral Ziyareti Ve Koronavirüs Bilgilendirmesi
18 Ekim 2020 Pazar 08:19

65 Yaş Üstü Vatandaşlara Moral Ziyareti Ve Koronavirüs Bilgilendirmesi

Midyat'ta faaliyet gösteren Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği, 65 yaş üstü vatandaşlara moral ziyaretleri düzenleyerek...
Midyat'ta faaliyet gösteren Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği, 65 yaş üstü vatandaşlara moral ziyaretleri düzenleyerek, hem koronavirüsten korunmanın yollarını anlatıyor hem de gıda ve hijyen paketi yardımında bulunuyor. Doktor, avukat, psikolog ve rehber öğretmen gibi kamu kurumlarında çalışan görevlilerin bir araya gelerek Midyat'ta kurdukları Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği'nin hazırladığı ve Avrupa Birliği'nin Sivil Düşün Programı çerçevesinde Kovid-19 ile mücadele kapsamında uzun bir zamandır evlerinden çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşlara evlerinde moral ziyaretinde bulunuyorlar. Ayrıca Türkçe bilmeyen 65 yaş ve üstü vatandaşların koronavirüs hakkında doğru bilgilendirilmesi ve hastalıktan korunmak için yapması gerekenler hakkında Kürtçe bilgilendirme yapılıyor. Dernek yöneticileri ziyaretlerinde  içerisinde gıda ve hijyen malzemelerinin olduğu bir koli hediye ediliyor.
 
Proje yürütücüsü ve Dernek Başkanı Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yaşar Dağ, dernek üyeleriyle birlikte kabul edilen "Bizi Bağlayan Şeyler” projeleri kapsamında ilçede Türkçe bilmeyen 65yaş üstü vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, farkındalık oluşturmak amacıyla koronavirüsten korunmak ve sağlık hizmetlerine erişim ile ilgili Kürtçe bilgilendirmede bulunuluyor. Hane ziyaretlerinde tek başına yaşayan 65 yaş üstü  vatandaşlara ilk başta ateş ölçümü yapıldıktan sonra kullandıkları maskeler değiştirilip, yenisi veriliyor. Daha sonra Proje yürütücüsü Dağ, koronavirüs ile ilgili vatandaşlara maske kullanımı, ellerin sabunlu suyla yıkanması, sosyal mesafe, taziye, düğün ve sokak sohbetlerinden uzak durulası gibi bulaş riskinin yüksek olduğu alanlardan uzak durulması, kronik hastalığı bulunanların ilaçlarını hastaneye gitmeden yazdırabilecekleri, koronavirüs ile ilgili herhangi bir şüphe durumunda Alo 184 hattının aranması veya gerekli önlemleri aldıktan sonra hastanenin acil servisine nasıl müracaat edecekleri konusunda doyurucu bilgiler paylaşılıyor. İlçe merkezi ve köylerde 65 yaş üstü vatandaşların koronavirüsten korunmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme devam edecek.
Yapılan çalışma ile ilgili açıklama yapan Proje yürütücüsü ve Dernek Başkanı Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yaşar Dağ, " Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği olarak Avrupa Birliği Sivil Düşün Programının katkılarıyla Kovid-19 sürecinde 65 yaş üstü mağdur olan vatandaşların hanelerini ziyaret ediyoruz. onlara Kovid-19 hakkında bilgilerini soruyoruz. tabi bunu yaparken bunu, bu 65 yaş üstü vatandaşlarımızın çoğu Türkçe bilmiyor. kendi ana dillerinde bu hizmeti sunuyoruz kendilerine. evlerini ziyaret edip sosyal mesafeye dikkat ederek Kovid-19 hastalığı hakkında ne bildiklerini, bu yasak sürecinde ne gibi mağduriyetlere maruz kaldıklarını öğreniyoruz. kendilerine biz bir doktor ekibi olarak ve diğer ekiplerimiz olarak nasıl korunmaları gerektiğini ,hangi durumlarda hastaneye başvurmaları gerektiğini, hangi durumlarda ev de işte bu hastalıktan korumaları gerektiğini anlatıyoruz. kendileri de işte bize bu süreçte yaşadıkları mağduriyetleri anlatıyorlar. bunların hepsini kendilerine ana dillerinde anlatıyoruz. bu şekilde bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz." dedi.
 
Ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, bu süreçte yanlarında olduklarından dolayı teşekkürlerini iletti.
 
Bu haber toplam 3364 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA